Alle kracht is in het NU

Geplaatst op 7 juni, 2008 

Op de website van Oprah Winfrey staan tien gesprekken samen met Eckhart Tolle over zijn boek “A New Earth”. In elk gesprek wordt steeds één hoofdstuk uit het boek behandeld. Tijdens het vierde gesprek vertelt Echkart Tolle het volgende verhaaltje:

“There was a Zen master, he was watching somebody in a competition, archery, and the man was trying very hard to win this competition but he just could not make is. And then somebody asked the Zen master: “What is he doing wrong?”. And the Zen master said: “his need to win drains him of power”.”

In zijn toelichting vertelt Eckhart Tolle dat de boogschutter met zijn aandacht niet volledig in het NU is, dat hij met zijn aandacht bij een toekomstig moment is: het moment dat hij wint. Het NU waar alle kracht aanwezig is kan dan niet doorstromen in wat de boogschutter aan het doen is. “All Power resides in the now”.

Bewaard onder Boeken, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!