Taalvoorspelling

Geplaatst op 30 mei, 2008 

Onze taal kenmerkt zich door een groot aantal zelfstandige naamwoorden waar we allerlei dingen mee aanduiden. We zijn goed in het uitvinden van nieuwe zelfstandige naamwoorden want we labellen en etiketteren er graag op los. Bij alles wat we zintuiglijk waarnemen hebben we meteen een etiketje paraat en de essentie van hetgeen we waarnemen gaat aan ons voorbij. 

Eckhart Tolle gebruikt het voorbeeld van de honing. Je kunt alles weten over honing, je kunt op het onderwerp honing afstuderen en precies weten wat de chemische samenstelling is van honing. Maar dit weten is alleen maar een mentaal concept van honing. Op een dieper niveu weten wat honing is betekent de honing ook echt proeven, ermee samensmelten.       

Nu we groeien in bewustzijn is het steeds meer gedaan met de hegemonie van onze linker hersenhelft. Omdat onze linker hersenhelft belangrijke functies heeft bij het spreken en begrijpen van taal, zal onze groei in bewustzijn merkbaar zijn in onze taal. Er zullen meer werkwoorden komen omdat veel van de dingen die we als ding benoemen eigenlijk processen zijn. Zo zeggen we wel eens dat liefde en God werkwoorden zijn. Op de vraag ‘Wat ben je aan het doen’ kun je straks antwoorden ‘Ik mens’.

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!