Ik wil graag met je praten

Geplaatst op 8 april, 2008 

‘Ik wil graag met je praten. Als volwassene communiceren met je ouders’, een gloednieuw boek geschreven door Inga Teekens.

Bijzonder pakkend, ontroerend en soms ook humoristisch beschrijft Inga Teekens hoe zij als volwassene werkelijk met haar moeder is gaan communiceren. Het boek maakt duidelijk wat werkelijk communiceren eigenlijk betekent en wat het teweeg brengt. En ook hoe moeilijk en pijnlijk dat soms is. Maar ook hoe wezenlijk het is om vanuit bewustzijn en nieuwsgierigheid de verbinding met de ander aan te gaan.

In het boek zoomt Inga Teekens ook in op enkele thema’s zoals: wat is kiezen, wat is erkenning en wat is verlangen?. Thema’s waarbij het boek de diepte ingaat op een manier die aan het denken zet en die inspireert.

Het Engelse woord ‘intimacy’ (in het Nederlands: intimiteit) betekent ‘in to me see’ oftewel naar binnen laten kijken. Het boek lezen is intimiteit ervaren en het boek stelt de weg daar naar toe zeker niet rooskleurig voor. Het is hartverwarmend dat iemand zo diep kan gaan vanuit het verlangen om de ander werkelijk te verstaan en het verlangen om zelf ook werkelijk verstaan te worden.

Naast schrijfster is Inga Teekens oprichtster van Authenta, Centrum voor Authentieke en Geweldloze Communicatie.

Bewaard onder Boeken, Communicatie

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!