De ‘onderneem-het-top-5’

Geplaatst op 15 maart, 2008 

Geïnspireerd door een etentje deze week samen met een aantal bezielde ondernemers volgt hier de ‘onderneem-het-top-5’:

1. Doe wat je leuk vindt.

2. Hou je passie, je dromen en verlangens levend. Blijf erover praten, schrijven en fantaseren. Of plak op een groot vel papier allerlei afbeeldingen en teksten over jouw passie. 

3. Heb er vertrouwen in dat als je doet wat je leuk vindt, het geld gaat stromen.

4. Hou er rekening mee dat je beproefd wordt in je vertrouwen. Zo kunnen zich bijvoorbeeld kansen gaan voordoen om geld te verdienen door dingen te  doen die je niet leuk vindt.

5. Geloof niets van wat anderen tegen je zeggen, stem je af op je eigen wijsheid.

Bewaard onder Ondernemen

Tags:

Reacties

2 Reacties to “De ‘onderneem-het-top-5’”

  1. Eefke on maart 16th, 2008 18:54

    Dat zal een spetterend etentje zijn geweest!
    Nummer een en twee spreken me aan, daar zou ik ook voor gaan. Bij nummer drie komt energie vrij die me toch licht doet aarzelen alhoewel een ondernemer natuurlijk (ook)aan geld moet denken. Bij vier keert het zich alweer een beetje ten goede en plaatst het je met beide voeten weer duidelijk op de grond (dat heeft natuurlijk alles te maken met het zweets des aanschijns). Wat betreft vijf: stem vooral af op je eigen wijsheid, luister naar de ander, geloof ook in hun wijsheid en behoud uiteindelijk het goede.
    Blijf vooral in gesprek, relativeer die top vijf ieder komend etentje en zorg dat er voor ieder van jullie iets prachtigs uit kan groeien…..

  2. Peter on maart 16th, 2008 19:25

    Dank je wel Eefke voor je inspirerende reactie. Je aarzeling over nummer 3 deel ik met je, mijn beleving is dat op nummer 3 de meeste beproeving plaatsvindt. En ja, het was iderdaad een spetterend etentje, verrassend hoeveel inspiratie en creativiteit er kan vrijkomen door openhartig met elkaar van gedachten te wisselen tijdens een etentje.

Laat je reactie achter!