Doen wat leuk is

Geplaatst op 1 maart, 2008 

In het artikel ‘Geld in- en uitademen‘ schreef ik dat we in ons systeem van overtuigingen kunnen vastleggen dat geld vanzelf stroomt. Maar hoe doe je zoiets? Ik geloof in wat ik schreef en heb het idee dat mijn vertrouwen hierin regelmatig op de proef wordt gesteld. Of misschien dat mijn vertrouwen op die momenten wordt getest, gevormd en aangescherpt.

Op het idee van werken om geld te verdienen ben ik wel uitgekeken. Als excuus om dingen te doen die voor mij niet leuk zijn is het uitgewerkt en kan ik me hier niet meer achter verschuilen. Doen wat leuk is, daar geloof ik in. Dingen doen met passie en vertrouwen op de geldstroom.

Maar wat is dat in de praktijk soms lastig, omdat het zo nieuw, onbekend en ook zo breekbaar is. Er is maar weinig voor nodig of het vertrouwen maakt plaats voor twijfel en onzekerheid. Dan ben ik bijvoorbeeld als ondernemer een tijdje bezig met dingen die ik erg leuk vind, ben ik vol vertrouwen dat het geld vroeg of laat, hoe dan ook gaat stromen, en dan lijkt het alsof er ineens een knop omgaat. Een knop die dan omschakelt naar standje ‘Wat als…?’.

Het heeft me een tijdje gekost om aan die ‘Wat als…?’ gedachten een betekenis te geven waar ik mee verder kan. Vertrouwen in iets nieuws is niet iets dat er gewoon zomaar is of zomaar niet is. Ik geloof dat je vertrouwen ook kunt trainen, kunt ontwikkelen. Net zoals een sporter zijn spieren traint. De ‘Wat als…?’ gedachten zijn signalen om het vertrouwen te trainen, om te oefenen, om te groeien. Dus blijf ik doen wat leuk is, al is dat soms werkelijk beremoeilijk hoor!

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

3 Reacties to “Doen wat leuk is”

 1. Eefke on maart 6th, 2008 18:43

  Uit mijn hart gegrepen en inderdaad beremoeilijk en vol uitdaging en angstige momenten en twijfel en zekerheid en twijfel en doen en betreuren en toch doen, vandaar:

  in vroege uren
  zingt de merel
  gedachten golven
  aan
  en af
  aarde barst
  zonder te breken
  lente komt
  eeuwig
  eeuwig

  vertrouw op jezelf Peter
  en het komt allemaal vanzelf in orde…
  liefs
  Eefke

 2. Peter on maart 6th, 2008 20:13

  Wat een hartverwarmende en ontroerende woorden Eefke. Hartelijke dank en ik ben oh zo blij met wat je schrijft want ik beleef dat als ondersteuning en mededogen. Liefs, Peter.

 3. Peter de Kock on maart 13th, 2008 19:55

  Gisteren had ik een etentje samen met vijf andere ondernemers, allemaal redelijk nieuw in het ondernemersvak. Sommigen kenden elkaaar al, anderen niet. Best spannend om zo met elkaar af te spreken.

  We spraken over onderwerpen als: ‘wat is jouw persoonlijke drive en motivatie om te ondernemen, waarin ligt jouw bezieling, wat wil je anders doen dan andere ondernemers, hoe ga je om met de onzekerheid van het nieuwe en onbekende, wat doe je als je snel geld kunt verdienen met iets wat je eigenlijk niet leuk vindt om te doen?’.

  Het was zeer inspirerend om hierover met elkaar van gedachten te wisselen. De sfeer was ook open en hartelijk. Het diepgekoesterde verlangen om dingen te willen doen die je leuk vindt en om die dingen te doen op jouw eigen manier, dat is wat iedereen met elkaar gemeen had. Dat is wat ik noem bezield ondernemen. Doen wat je leuk vindt, doe het!

Laat je reactie achter!