Aanwezig en afwezig vaderschap

Geplaatst op 23 februari, 2008 

Eerder schreef ik op deze weblog over mijn wens om als vader fysiek en emotioneel aanwezig te zijn. Na een maandje ervaring in mijn rol als vader is me wel duidelijk geworden dat zoiets als een aanwezige of afwezige vader niet bestaat. Wat wel bestaat zijn momenten van aanwezigheid en ook momenten van afwezigheid. En als ik afwezig ben in mijn rol als vader, dan ben ik tegelijkertijd aanwezig in een andere rol, bijvoorbeeld die van ondernemer of schrijver.

Waar het om gaat is het bewustzijn in welke rol ik me beweeg en dat ik kan kiezen of ik en wanneer ik van de ene rol overstap naar de andere. Dit brengt plezier, heel veel plezier.

Bewaard onder vaderschap

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Aanwezig en afwezig vaderschap”

  1. Eefke on februari 24th, 2008 18:24

    Afgelopen zaterdag kwamen Nelleke en Philip even bij ons langs, ze keken elkaar eigenlijk net zo in de ogen als jij en je dochter Yfke. Zo intiem, zo verliefd, zo verder dan ogen kunnen reiken, zielscontact, pure hunkering naar elkaar; dat is wat ik zie op deze ontroerende foto.
    Wat onze vele rollen in het leven betreft, zolang je ieder rol invult vanuit je hart, laat je genoeg achter ter overbrugging naar het volgende ontmoetingsmoment. Leemte ontstaat dan eigenlijk niet, hooguit fysieke afwezigheid.

  2. Peter on februari 24th, 2008 19:12

    Eefke, je boodschap getuigt van een diepe wijsheid en de woorden die je kiest om die wijsheid mee uit te drukken getuigen van een groot talent. Dank je wel dat je dit wilt delen.

Laat je reactie achter!