Geboren worden

Geplaatst op 1 februari, 2008 

Woensdag 23 januari 2008 zijn mijn dochter en mijn vaderschap geboren. Mijn dochter is uiteindelijk via een keizersnede geboren, mijn vaderschap via een emotionele achtbaan.

Hoewel mijn dochter via een keizersnede ter wereld is gekomen heeft ze het moment van haar geboorte zelf gekozen. De apparatuur in het ziekenhuis registreerde op een gegeven moment zodanige fluctuaties in haar hartslag dat snel werd besloten tot een keizersnede. Mijn dochter communiceerde letterlijk en figuurlijk met haar hart dat ze de baarmoeder wilde verlaten.

Mijn vaderschap is als het ware gelanceerd. Ik had die nacht een moment waarop ik me in mijn hele lijf bewust was dat de bevalling ook helemaal anders kon aflopen dan gewenst. Gelukkig is mijn dochter kerngezond ter wereld gekomen maar op het moment dat ik hoorde dat haar hartslag ineens halveerde werd mijn vaderschap geboren. Ze zat op dat moment nog in de baarmoeder te wachten tot haar vader klaar zou zijn.

Bewaard onder vaderschap

Tags: , , ,

Reacties

Een Reactie to “Geboren worden”

  1. Eefke on februari 3rd, 2008 18:52

    Wat heeft ze toch een lieve, ernstige blik! Zoals ik jullie al schreef zal ze zeker van zich laten horen. Dat ze jou op haar manier heeft aangesproken op jouw vaderschap is bijzonder en ontroerend. Laat haar nu maar voorlopig een baby zijn, gekoesterd door een lieve mama en papa. Groot worden is nog een hele weg om af te leggen, maar in de veiligheid van een liefdevol gezin zal dat zeker lukken.
    liefs voor jullie drie,
    Eefke

Laat je reactie achter!