Naar de fotograaf

Geplaatst op 3 januari, 2008 

Op een dag in november vorig jaar zocht ik via Google naar een fotograaf hier in Oosterhout. Ik wilde graag professionele foto’s laten maken voor op mijn website. Ik was eigenlijk op zoek naar de gegevens van een fotograaf waar ik wel eens langs fiets als ik naar het centrum ga. Maar helaas pindakaas: de fotograaf die ik voor ogen had kon ik zo 1,2,3 niet vinden en ik kwam door een toeval (als dat al bestaat…) bij van Bekhoven fotografie terecht.

Ik bel om een afspraak te maken en de week daarna ga ik, gekleed in pak, naar van Bekhoven toe. Via hun website en de telefonische kennismaking had ik de indruk met een hip bedrijf te maken te hebben, de juiste keuze dacht ik. Ik stap er naar binnen en ben even in verwarring want wat ik hier voor bedrijf zie is voor mij eerder klassiek dan hip. Waar is nou dat hippe bedrijf gebleven?

Een man stelt zich aan me voor als Joep en ik herken zijn stem van de telefoon. Er klopt voor mij iets niet, Joep past niet bij het interieur van de zaak of andersom. We lopen samen naar een andere ruimte en pas daar ben ik bij het bedrijf zoals ik me dat had voorgesteld. Ik sta in een ruimte waar alles klopt: Joep en de ruimte passen bij elkaar, de sfeer past bij de website, een ruimte die creativiteit en inspiratie uitademt. Alleen: mijn pak past hier niet!

Ik ga zitten en stel me zo voor hoe hier zodadelijk mijn foto’s worden genomen. Ondertussen komt ook de collega van Joep binnen, Britt, en er komt koffie. Joep vertelt hoe hij en Britt hadden bedacht om geen foto’s van me te maken maar om eerst eens echt kennis te maken. Het anderhalf uur dat volgt maakt voor mij iets duidelijk: this is the place to be. Er is een klik, er is verbinding. Wat Joep en Britt met beelden willen vastleggen, dat wil ik met teksten. Dat gaat over diepgang, kwetsbaarheid, authenticiteit, spiritualiteit en schoonheid. Dat gaat over wat mensen zo bijzonder maakt. We hebben het ook over ondernemen, over integer zaken doen.

Als ik weer buiten ben heb ik geen foto’s. Who cares? Ik heb de beleving van avontuur en opwinding, van dingen die gaan gebeuren waar ik al lang naar verlang. Ik was bij Joep en Britt op het juiste moment op de juiste plaats met de juiste mensen. Toeval bestaat niet, deze ontmoeting moest zo zijn. Er staat dit jaar van alles te gebeuren als vervolg op deze ontmoeting. Wordt vervolgd op deze weblog.

Bewaard onder Persoonlijk

Reacties

Laat je reactie achter!