De wereld is goed en iedereen is aardig

Geplaatst op 29 augustus, 2014 

Ga je op een dag te voet van Rotterdam naar Marseille ter nagedachtenis van je overleden hond beste vriend.   Ben je onderweg afhankelijk van een heleboel andere mensen. Kom je langzaam maar zeker tot de conclusie dat de wereld goed is en dat iedereen aardig is en bereid je te helpen.

Het verhaal, en ook de conclusie dat de wereld goed is en dat iedereen aardig is, is echt. Het is echt gebeurd. ‘De grootsheid van het al’ van Raoul de Jong. Voor als je tot dezelfde conclusie wilt komen.

Bewaard onder Boeken

Reacties

2 Reacties to “De wereld is goed en iedereen is aardig”

  1. Marco Raaphorst on augustus 31st, 2014 11:35

    Dat de wereld goed is en dat iedereen aardig is ervaar ik zeker niet zo. Voor mij blijft belangrijk om een onderscheid te maken tot wat ik ervaar als negatief en wat als positief.

  2. Peter de Kock on augustus 31st, 2014 21:32

    @Marco: natuurlijk, ik ook. In het boek komt de schrijver tot deze conclusie omdat hij reist met een open hart en bereid is in iedereen het beste te zien. En inderdaad, hij trekt allerlei zeer aardige en behulpzame mensen aan. Een beetje ‘wie goed doet, goed ontmoet’ in de praktijk.

Laat je reactie achter!