Volledig leven

Geplaatst op 11 september, 2012 

Omdat het zulk mooi weer was, wilde ik er even met de fiets op uit. Mijn dochter wilde graag mee dus ik nam haar mee achterop de fiets. We wilden graag even kijken of het circus nog in de stad was. We reden naar het circus dat er inderdaad nog stond. Buiten liepen olifanten, kamelen en paarden rond en bij de ingang stond een clown te zwaaien.

Toen we hadden rondgekeken wilde ik weer verder fietsen. Mijn dochter nam daar geen genoegen mee en wilde naar binnen om de voorstelling te zien. Mijn eerste reactie: no way, we rijden verder. Op een bordje zag ik dat er over vijf minuten een voorstelling zou beginnen.

Alsof ze het aanvoelde zei ze: ‘papa, de voorstelling is nog niet begonnen hoor…’. Ik had niet zo heel veel geld bij dus ik zei haar dat ik even zou informeren bij de kassa. Ik bleek net genoeg geld te hebben voor twee kaartjes.

Een paar minuten later zaten we in de circustent.

Met een vierjarige gaan kijken of het circus er nog is, dat bestaat niet. Een vierjarige wil het echte werk: naar de voorstelling kijken. Dan denk ik: ja, dat wil ik zelf ook toepassen en geen genoegen nemen met rondkijken naar wat ik graag wil maar er volledig aan deelnemen.

Bedankt schat.

Bewaard onder vaderschap

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Volledig leven”

  1. Es on september 11th, 2012 17:44

    LEUK – het circus van het leven heeft elke dag voorstelling

  2. Peter de Kock on september 11th, 2012 19:52

    @Es: van die metafoor word ik extra blij en krijgt dit verhaaltje van afgelopen vrijdag nog meer betekenis. Thx.

Laat je reactie achter!