Daarboven oordelen ze ook

Geplaatst op 1 mei, 2012 

Je kunt mij uit de naam van ‘onvoorwaardelijke liefde’ een channeling uit hogere sferen voorschotelen maar als ik daarin hoor  dat er bij herhaling stevig geoordeeld wordt over eigenschappen die nou eenmaal zo kenmerkend zijn voor ons mens-zijn, dan voelt dat voor mij niet als liefde maar als oordelen. En daarvan hebben we op aarde al genoeg.

Ik kan er trouwens best om lachen als ze ons vanuit dimensies waar alleen maar liefde bestaat, vertellen dat we bijvoorbeeld moeten stoppen met over onszelf en over elkaar te oordelen. Dan is het net of ze daarboven een niet al te beste basistraining ‘Geweldloze Communicatie’ achter de rug hebben. Deelnemers aan zo’n training roepen ook op te stoppen met oordelen en zonder dat ze het zelf in de gaten hebben, oordelen ze er vrolijk op los over de oordelen van een ander. Je kunt zulke mensen het beste een jaartje links laten liggen tot ze weer een beetje bij bewustzijn zijn gekomen.

Op oordelen uit hogere sferen zich ik echt niet te wachten maar misschien hebben ze daarboven niks beters te doen.

Bewaard onder Mening, spiritualiteit

Tags: , , , ,

Reacties

8 Reacties to “Daarboven oordelen ze ook”

 1. Petra on mei 1st, 2012 18:52

  Is het de bedoeling dat ik me aangesproken voel als boodschapper der boodschapper? Ofwel: Gaat het over de Michaël-channeling?

  En daarnaast: Voelt u zich al weer wat beter vandaag?

 2. Peter de Kock on mei 1st, 2012 21:00

  @Petra: Het gaat niet over specifieke channelings of over specifieke mensen die de channelings naar aarde brengen. Ik lees er vrij veel uit alle hoeken van de wereld. Mijn bedoeling was een algemeen verschijnsel te duiden dat al een tijdje irritatie bij me oproept. Het is natuurlijk wel zo, althans zo ervaar ik het, dat veel boodschappen, ook al zijn ze nog zo puur en liefdevol, tot uitdrukking komen via ons gepolasiseerde taalgebruik. Dan is er haast geen ontkomen aan dat er oordelen in sluipen waardoor de oorspronkelijke boodschap vervormt. En de laatste restanten van de groep hebben me geholpen het wat ongenuanceerd neer te pennen. Wat dat laatste betreft: ben weer gaan werken en voel me nu wel moe maar het ging beter dan ik had verwacht toen ik vanochtend vroeg opstond.

 3. Petra on mei 1st, 2012 21:11

  Wat dat laatste betreft: Mooi zo!
  En wat dat ‘gepolariseerde’ taalgebruik betreft: Helemaal waar. Kreeg er vandaag net een berichtje over. Toeval bestaat niet!
  Toch is het wat oordelen betreft wel heel moeilijk duidelijk te maken, zonder het te benoemen. En het is wel het cruciale verschil, heb ik gemerkt.
  Anyway: Boeiend onderwerp!
  En toch denk ik dat ze ons vooral ondersteunen en willen adviseren. Hoewel ik niet kan en wil spreken voor alle gechannelde informatie natuurlijk. Ik ‘check’ altijd of het resoneert met mijn waarheid. Das de beste graadmeter….

 4. Peter de Kock on mei 1st, 2012 21:26

  @Petra: Onderscheidingsvermogen, weten en voelen ‘wat is waar voor mij?’, daar gaat het inderdaad om. Ik merk dat zoiets van allelei factoren afhangt. Soms speelt zelft mijn humeur een rol. Maar ook de tijd en persoonlijke verandering doen mee. Zo kon ik een paar jaar gelden erg goed luisteren naar de channelings van Steve Rother (de Groep) maar als ik er nu naar luister gaat mijn bullshitalarm regelmatig af. Ik las ooit (ik meen Robert Burney maar ben daarvan niet zeker) dat iets pas liefde is als het ook echt aanvoelt als liefde. Dat vind ik wel een aardige graadmeter maar het blijft lastig.

 5. Petra on mei 1st, 2012 22:04

  Ja. We hebben dan te maken met ons eigen ‘verzet’ – ergens heftig tegen protesteren, vertelt je ook iets. Dat doorzien en kijken wat dat dan is, wat jou zo triggert…..
  Maar gelukkig zijn er wegen genoeg, mogelijkheden genoeg en ook zelfs channelingen genoeg om te kunnen kiezen waar je het meeste vertrouwen in voelt.
  Ik heb een ervaring achter de rug betreffende het oordelen, waarin ik niet oordeelde, maar probeerde iets helder te maken zonder oordeel. Dat is erg moeilijk als iemand bv alleen maar oordelend is, naar zichzelf en anderen. Dan wordt ‘de liefde’ erin niet gevoeld, dan wordt het alleen als afwijzing ervaren. En wat ik ook zeg, hoe ik het ook zeg, ik word ook gevat in een oordeel ‘goed’ of ‘niet goed’. Heel lastig!
  Ik bedacht me in dat geval: Ik kan er niks aan doen, wat jij in de spiegel ziet… Ik bedoel een hele andere spiegel te zijn, maar ja…

 6. Peter de Kock on mei 2nd, 2012 10:51

  @Petra: Gelukkig maar dat we alleen zelf bepalen wat we in de spiegel zien. We kunnen samen voor dezelfde staan en er allebei iets anders in zien. Daarom is een channelng ook een persoonlijke aangelegeiheid. Een channeling kan jou diep raken en mij vrijwel niets doen en andersom. Sosm is het ook net als bij muziek. Dan ben ik een tijdje dolverliefd op een bepaald nummer, voel ik magie telkens als ik dat ene nummer hoor. Hoor ik datzelfde nummer jaren later weer, dan is er wel de herinering aan die magie die er ookt was maar de magie zelf is verdewenen. Met channelings en verhalen ervaar ik iets vergelijkbaars, het heeft allemaal een zekere persoonlijke houdbaarheidsdatum.

 7. Theo Buijsrogge on mei 2nd, 2012 22:16

  Hoi Peter,
  ‘Toevallig’ zag ik je bericht en was erg verbaasd en kon het niet laten even te reageren. Mijn ervaring is dat er daarboven zeker NIET geoordeeld word. In ieder geval in de zin van veroordelen en aanwijzen van goed en fout.
  Als er een oordeel zit in een channeling, dan zegt dat mijns inziens vooral iets over de channel en/of de ontvanger van de boodschap.
  Die overtuiging is zeker versterkt door mijn regelmatige contact met ‘boven’ gedurende het schrijven van het boek ‘Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheid’ (zie http://www.michaelinzicht.nl).
  Ik nodig je uit om een vraag over het oordelen rechtstreeks aan ‘boven’/Michael voor te leggen (zie http://http://www.michaelinzicht.nl/index.php/michaelsysteem/michael-beantwoordt-ook-jouw-vragen)
  Dan zal zeker waardevolle inzichten voor ons allen opleveren.
  Succes en warme groet,
  Theo

 8. Peter de Kock on mei 3rd, 2012 17:52

  @Theo: een leuke verrassing van je te horen. Ik heb de link gevonden: http://www.michaelinzicht.nl/index.php/michaelsysteem/michael-beantwoordt-ook-jouw-vragen

  Of ze daarboven wel of niet oordelen voordat degene die channelt ermee aan de slag gaat, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat gechanneld materiaal nadat het is opgeschreven of uitgesproken, soms stevige oordelen bevat over typische menselijke eigenschappen. En met oordelen bedoel ik oordelen in de breedste zin van het woord. Sommige channelings klinken en voelen zondermeer liefevol en ondersteunend maar in andere channelings klinkt, in mijn beleving, een zeker sarcarme en cynisme door over ons mens-zijn.

  Hartelijke groet,
  Peter.

Laat je reactie achter!