In de stilte hoor je alles

Geplaatst op 23 december, 2011 

Eergisteren was in Zenne in Rotterdam de boekpresentatie van ‘In de stilte hoor je alles‘ van Piek Stor en Petra Maartense.  Een prachtig boek vol wijsheid, eigenheid en humor die de dieren via Piek Stor met ons delen. In het volgende interview vertelt Petra over communiceren met dieren:

Als voorbeeld van die dierenwijsheid mochten we tijdens de boekpresentatie allemaal een briefje trekken met daarop een boodschap. Ik trok er eentje van Orka Morgan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Dat wordt een blogpost’ riep ik Petra.  Niet geheel toevallig dat ik juist deze boodschap trok.  Al een tijdje voel ik me alsof ik in een spagaat zit met aan de ene kant de wens in actie te komen en aan de andere kant de wens los te laten en erop te vertrouwen dat zonder mijn bemoeienis de dingen misschien wel veel beter aflopen dan met mijn bemoeienis. En dan zegt Morgan: ‘Actie is verharding’. Ik denk dat Morgan daar wel een punt heeft.

Ik heb één extra exemplaar van ‘In de stilte hoor je alles’ klaar liggen voor wie die dit boek graag wil hebben. Ben jij dat? Reageer dan via een comment op deze blogpost. De eerste die reageert krijgt het boek gratis thuisgestuurd.

Bewaard onder Boeken, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

11 Reacties to “In de stilte hoor je alles”

 1. Hanneke on december 23rd, 2011 20:05

  Wat leuk dat jij bij de presentatie was!
  Ik wil het boek heel graag hebben en lezen.
  Het staat op de planning om te kopen.
  Door jou ben ik in contact gekomen met Piek (dank daarvoor!)en ik heb al heel veel geleerd van de dieren via haar!
  Ook hele mooie en ontroerende “gesprekken” die ik koester met inmiddels vaak overleden huidieren van mij.

 2. Peter de Kock on december 24th, 2011 10:27

  @Hanneke: gefeliciteerd, het boek is voor jou. Als er iemand is bij wie dit boek in goede handen is, dan ben jij het wel.

 3. Petra on december 24th, 2011 11:01

  Wat een mooie ‘actie’ weer van jou, Peter! Sommige ‘acties’ zijn zijn toch zeker wel mild… Dat zijn de ‘delende activiteiten’. Morgan doelde op actie als ergens tegen protesteren, actie ondernemen tegen, ergens tegenover gaan staan.
  Wat mooi dat het boek bij jou terecht komt, @Hanneke, in de dierenpaleisje…. Ik denk ook dat de dieren vinden dat je het verdient! Veel plezier ermee!

 4. Peter de Kock on december 24th, 2011 13:07

  @Petra: ik heb in mijn dagboek nog wat geschreven over de boodschap van Morgan en kwam er zo al snel achter dat het niet gaat over wel of geen actie. Geen actie wil niet zeggen niets doen, het wil zeggen de dialoog aangaan.

 5. Hanneke on december 24th, 2011 12:03

  Peter dank je wel! Ik ben er erg blij mee!
  Nu lees ik pas goed de boodschap die jij kreeg van Morgan. Mooi hoe je dan “toevallig”die boodshap krijgt.
  Ik herken wel de spagaat die je beschrijft,zeker in deze tijd van het jaar, ik wilde daar vandaag nog eens wat over schrijven:-)

  Petra dank je wel!

 6. Peter de Kock on december 24th, 2011 13:08

  @Hanneke: Het boek zit al in een envelop, ik hoop dat je het meteen na de kerst ontvangt. Die boodschap van Morgan was inderdaad een voltreffer. Ik ben er wel blij mee. Hopelijk veel dialoog in 2012.

 7. Petra on december 25th, 2011 09:19

  @Peter De innerlijke dialoog is al gaande dus.
  In jouw voorbeeldje is het ‘loslaten’ ook een vorm van actie, waardoor nieuwe mogelijkheden en oplossingen zich kunnen aandienen. Je werpt er zelf nu al een ander licht op, waardoor het geheel een andere kleur krijgt. Geen zwart-wit meer, maar misschien wel roze…. 😉

 8. Peter de Kock on december 25th, 2011 10:58

  @Petra: Hmmm, de innerlijke dialoog, daar had ik nog niet aan gedacht toen ik Morgan’s boodschap las. Bedankt voor je aanvulling.

 9. karin r. on december 25th, 2011 19:29

  ik weet niet of actie verharding is. daar frons ik m’n wenkbrauwen van. …

 10. Peter de Kock on december 25th, 2011 20:43

  @Karin: niet alle actie natuurlijk. Wat hier naar mijn idee bedoeld wordt, is wat @Petra schreef in haar reactie schreef. Jij had in mijn plaats wellicht een andere boodschap getrokken.

 11. Hanneke on december 28th, 2011 20:29

  Ja het is er Peter! Super bedankt nogmaals!!xxx

Laat je reactie achter!