Spontaniteit

Geplaatst op 3 augustus, 2010 

Ik stond me in de was- en doucheruimte op de camping te scheren toen er een jongetje van een jaar of 4 – 5 naast me kwam staan. Terwijl hij wat in zijn toilettas stond te rommelen klonk het ineens: ‘Mijn vader gebruikt geen scheerschuim’.

Huh, are you talking to me?

Nee, dat zei ik hem niet. ‘Dan scheert je vader zich zeker elektrisch?’ ‘Nee hoor, mijn vader gebruikt alleen water’. ‘Ai, dat lijkt me pijnlijk’ en ik zag hoe ondertussen een andere man bij de wastafels aan de gang was gegaan zich te scheren. De man  keek ons aan en ik zei: ‘We zijn scheerervaringen aan het uitwisselen’ en wees op het jongetje en mij. De man zei niks.

Het jongetje wel:  ‘We zijn gisteren op de Mariaberg geweest. Daar hebben we gegeten en kregen we gratis ijs. Op de Mariaberg staat een groot wit Mariabeeld’.

Da’s een duidelijke aanwijzing denk ik want het stikt hier van de bergen. ‘Als ik vandaag met de motor ga toeren ga ik die Mariaberg ook eens opzoeken en…..’ Verder kom ik niet want het jongetje vertelt: ‘Mijn moeder zeurt te veel’.

Even had ik het idee in het tv programma ‘Praatjesmaker’ te zitten maar ik zie nergens een camera. Wel een jongetje dat heerlijk spontaan een gesprek voert. Wat een verschil met die volwassenen (ja, ik ook) die elkaar hooguit goeiemorgen zeggen.

Bewaard onder Persoonlijk, Verhaaltjes

Tags: ,

Reacties

9 Reacties to “Spontaniteit”

 1. Petra on augustus 3rd, 2010 11:57

  Leuk, je reisverhaaltjes…!

 2. Peter de Kock on augustus 3rd, 2010 17:57

  Dank je wel @Petra, er zitten er nog een paar in de pijplijn.

 3. gertrud on augustus 3rd, 2010 19:43

  heel leuk – lekker jochie

 4. Peter de Kock on augustus 3rd, 2010 19:57

  Ja, absoluut. Ik zie hem nog voor me @Es.

 5. Huub Koch on augustus 4th, 2010 08:33

  Kun je je voorstellen dat jij vroeger ook zo was? 😀

 6. Peter de Kock on augustus 4th, 2010 08:55

  Haha, als ik naar mijn dochter kijk wel @Huub 🙂

 7. Edwin on augustus 5th, 2010 01:24

  De onbevangenheid van kinderen. Mooi verteld!

 8. Peter de Kock on augustus 5th, 2010 17:18

  Dank @Edwin. Ben inmiddels aan het ontdekken dat er toch wel volwassenen zijn die dat ook nog kunnen.

 9. Oude en nieuwe glorie – deel 2 : Zwerven door het alledaagse on augustus 6th, 2010 10:02

  […] tegenover me zit ontpopt zich als een gezellige praatster. Wat ik eerder op deze blog schreef over spontaniteit klopt gelukkig niet want tegenover me zit het levende bewijs dat ook volwassenen heerlijk spontaan […]

Laat je reactie achter!