Vragen, affirmeren of dankbaarheid?

Geplaatst op 17 februari, 2010 

De MIR methode voor zelfheling

Een tijdje gelden ontdekte ik via de blog van Petra Maartense de MIR-methode. Kort samengevat komt deze methode voor zelfheling erop neer dat je gedurende enkele weken, twee maal per dag, de volgende teksten uitspreekt terwijl je jezelf liefdevol over je hand streelt:

 1. Zuurgraad optimaliseren
 2. Detox alle toxische belasting
 3. Vader loskoppelen / moeder loskoppelen
 4. Alle meridianen zuiveren
 5. Alle tekorten aanvullen
 6. Het hele hormoonstelsel in evenwicht brengen
 7. Basisbehoeften aanvullen
 8. Chakra’s en aura optimaliseren
 9. Missie verduidelijken

Een eenvoudige methode die maar een paar minuten in beslag neemt. Voor de instructie video’s klik hier.

Ervaring met de MIR methode

Ik ben er nu bijna vier weken mee bezig en kan niet bevestigen of deze methode effect heeft en ik kan het ook niet ontkennen. Ik vind het ook gevaarlijk om bepaalde ervaringen, gevoelens, inzichten en veranderingen toe te schrijven een deze methode. Ik zie mezelf niet als een machine die links af gaat als je het stuur naar links draait en rechtsaf als je het stuur naar rechts draait.

Wat ik er wel over kan zeggen is dat ik het huidcontact, het liefdevol strelen van mijn hand,  als prettig ervaar. Een week of twee nadat ik met de methode was begonnen, voelde ik me wel wat ongemakkelijk over de teksten die ik hardop uitsprak. Een gevoel van ongemak kan van alles betekenen. Het zou bijvoorbeeld een symptoom kunnen zijn dat de methode werkt. Maar zoals ik al zei: ik wil niet het ene 1:1 toeschrijven aan het andere.

Affirmaties en dankbaarheid

In het stukje over ‘Thanksgiving’ schreef ik al dat het werken met affirmaties voor mij niet meer zo krachtig aanvoelt als dat het in het begin deed. Toen ik ermee begon liep ik de hele dag door te affirmeren. Ik zat ‘rock bottom’ en had alles aangegrepen om mijn situatie te veranderen en zo begon ik met affirmaties. Ik weet nog dat ik op een trein stond te wachten op een tijdstip dat het gewoonlijk erg druk is in de trein. Ik affirmeerde een ruime zitplaats in de trein. Maar in plaats van dat de trein het station binnenreedt, werd er omgeroepen dat er vanwege technische problemen een ander treinstel werd ingezet. In plaats van dat een drukke trein het station binnenreedt, kwam er een ander treinstel aanrijden dat helemaal leeg was. Toeval of niet? Ik had in ieder geval mijn ruime zitplaats.  Ik had zowat een hele treinwagon voor mij alleen. Na nog een paar van dit soort situaties had ik de overtuiging om door te gaan met affirmaties.

Maar de dingen zijn veranderd, of ik ben veranderd, of allebei en in plaats van affirmaties werk ik liever vanuit dankbaarheid. Ik heb mijn affirmatie teksten aangepast zodat ik ze nu uitspreek vanuit dankbaarheid. Dit sluit voor mij aan bij wat ik schreef in ‘Je bent al wie je wilt zijn’. Alles wat ik wil zijn en hoe ik wil zijn, ben ik al. Ik hoef alleen maar de overtuigingen los te laten die me anders willen doen geloven.

Steve Rother over vragen en dankbaarheid

In zijn virtual light broadcast van februari 2010 zegt Steve Rother hierover het volgende:

You are all magnetic, chemical beings. When you have a thought, a chemical is produced that helps electrical charge to travel through parts of your brain. That is how you function. Every time you have a thought you change your magnetism slightly. Every time you’re sending out a universal imprint into the universe. Every time you have a thought, that changes. And that is how you have manifested everything throughout the universe. You have a thought and it goes out into the universe and of course the universe only has one answer and that is: ‘And so it is’. Now that you know the answer you may  want to reword your question a little bit. Many of you are asking for things. You are asking for this, you are saying: ‘I want more of this’. Do you understand that to ask for anything is actually a statement of lack to the universe? Be aware ladies and gentlemen that you literally are expressing that you are limited when you ask for anything. You are expressing lack. What is the positive of that? To find things to be grateful for. To go the other side and all these things that you want, give thanks for that you already have it. Move things forward in the timeline and they will work.

Voel en kies zelf

Ik kan vanuit rationeel denken niet nagaan wat waarheid is voor mij: hoe de stappen van de MIR methode zijn geformuleerd of hoe Steve Rother het omschrijft. Maar ik kan het verschil wel voelen. Ik kan voelen hoe het voor mij is als ik zeg ‘Missie verduidelijken’ en ik kan voelen hoe het voor mij is als ik zeg ‘Bedankt voor mijn duidelijke missie’. Misschien is het voor jou anders en heb jij een andere waarheid, maar ik voel meer ruimte in mijn lichaam en ook een gevoel van opwinding, als ik regelmatig zeg ‘Bedankt duidelijke missie’.

Mijn eigen methode bestaat daarom op dit moment uit statements van dankbaarheid gecombineerd met het liefdevol strelen over mijn hand.

Daarmee zeg ik niet dat de MIR methode of enige andere methode goed of fout is. Wat ik zeg is dat het helpt om zelf te voelen hoe een methode voor jou is en er je eigen weg in te vinden.

Dus vragen, affirmeren of dankbaarheid? Ik zeg dankbaarheid.

Lees ook: Positief denken en affirmaties

Bewaard onder Citaten, Persoonlijk, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

11 Reacties to “Vragen, affirmeren of dankbaarheid?”

 1. Hanneke on februari 17th, 2010 18:14

  Interessant wat je schrijft peter.
  Zoals ik het nu lees heb jij voor jezelf een mooie mix gevonden van verschillende manieren die op dit moment goed bij jou passen en goed voelen voor jou.
  Dat vind ik juist zo mooi: er zijn zoveel manieren om hetzelfde te bereiken. Het zijn geen absolute waarheden. Pak eruit wat voor jezelf goed voelt, combineer een beetje hier en daar, laat dingen weg, het is een creatief proces, dat me weer terugbrengt bij het beeldhouwen:-)

 2. Peter de Kock on februari 17th, 2010 19:30

  Precies Hanneke, er zijn zeker geen absolute waarheden. Als dat helder is wordt het leven een stuk gemakkelijker.

 3. Bob on februari 18th, 2010 07:25

  Als ik dit lees, herken ik daarin mijn gedachten en mijn motivatie, waarmee ik me destijds heb ‘losgetrokken’ van de negatieve energie van mijn bijna fatale ongeluk. Direct erna, maar ook nog maanden later. Dit zonder bekend te zijn met de theorie. Ik kan dus zeggen: de theorie sluit aan bij de praktijk (of eigenlijk: de theorie beschrijft heel goed waar het in de praktijk om gaat). Hanneke heeft het over beeldhouwen. Een mooie ‘beeldspraak’ vind ik altijd: het beeld zit al in het ruwe blok hout. Je hoeft alleen maar het overtollige hout er om heen weg te halen… Met andere woorden: als je dat wat mooi is of dat wat je wilt zijn, ook zien wilt en er in gelooft, wordt alles een stuk makkelijker.

 4. Peter de Kock on februari 18th, 2010 19:27

  Dank je wel Bob. Deze woorden lezende vanuit de wetenschap waar ze vandaan komen en vanuit welke ervaring doe ik even: klapklapklapklapklap (dit is applaus) 🙂

 5. Petra on februari 18th, 2010 14:53

  Ha Peter. Ja, daar hou ik ook van, creatief combineren en zelf uitproberen. Dat is juist een van de redenen dat ik de MIR zo makkelijk en aantrekkelijk vind. In mijn blog hierover concludeerde ik al dat deze methode in wezen ‘zelfliefde’ stimuleert. Het aaien van jezelf is al iets ongewoons en een vorm van zelfliefde. En goedbeschouwd dus ook een vorm van dankbaarheid naar jezelf toe. In elk geval een positieve en gezonde voedingsbodem waardoor ons lichaam en onze geest geneigd zijn het beste op te nemen en het ’toxische’ los te laten. Doet me ook denken aan Emoto, die heeft uitgevonden dat één deel liefde en twee delen dankbaarheid de mooiste waterkristallen oplevert. Liefde en dankbaarheid gaan samen dus!

 6. Peter de Kock on februari 18th, 2010 19:40

  Dank je wel Petra. Ik was ook geraakt door de eenvoud van de methoden en ben er daarom meteen mee begonnen toen ik erover hoorde via jouw blog. Even voor mezelf zorgen is na enkele weken al een fijne gewoonte geworden ’s morgens en ’s avonds. Ik heb van iemand zelfs een geplastificeerd memo-kaartje gekregen met daarop de stappen. Makkelijk voor in de agenda of portemonnee.

 7. Huub Koch on februari 21st, 2010 17:40

  Prachtig en helder dit verhaal! Tussen schaarste en overvloed zit dus blijkbaar een heel nieuwe treinstel! 😉 Geef mij maar dankbaarheid!

 8. Peter de Kock on februari 21st, 2010 19:59

  Haha, dank je wel Huub. Ik zie mezelf daar nog staan op station Roosendaal. Ik had in die tijd ineens ook erg veel ‘mazzel’ met groene verkeerslichten.

 9. Martine on juli 21st, 2011 07:14

  Een Methode die ik vaak toepas, en waarvan ik het idee heb dat deze een heilzame werking heeft voor mij, is de IK BEN affirmatie. Ohm, welteverstaan.

  S’avonds kon ik vaak niet vragen en het leek dat hoe meer ik om rust ging vragen, smeekte bijna, des te erger de onrust werd. Nu heb ik het zo gedraaid dat ik al vaststel bij mijzelf dat ik rustig ben. Voor mij werkt het wonderbaarlijk goed. Bij onrust zeg ik herhaaldelijk, Ik BEN rustig, ik BEN rustig. Door dit te blijven herhalen verval ik in een staat van slaap/waak. Maw, ik val zoetjes aan in slaap.

  Groetjes Martine

 10. Peter de Kock on juli 21st, 2011 21:03

  Fijn om te lezen @Martine, die dingetjes die werken. Bedankt voor het delen. Ik gebruik de Engelse variant regelmatig: I AM. Ik weet niet waarom maar bij I AM voel ik meer kracht dan bij IK BEN.

 11. Martine on juli 21st, 2011 07:15

  Haaha, herstel, hierboven staat, vaak kon ik niet vragen. Ik bedoel dus slapen:)

Laat je reactie achter!