Wij zijn verhalenvertellers

Geplaatst op 12 september, 2008 

Behoor je ook tot de generatie die vroeger als kind veel buiten speelde?

Dan bedacht je samen met vriendjes je eigen avonturen. Je kroop in de rol van jouw held als Ivanhoe, Floris of Zorro en je vocht tegen het kwaad en het onrecht. Je stuurde jouw Action Man op een geheime missie om de camper te saboteren van de Barbie van je zus. Je richtte een geheime club op en je bedacht geheimtaal en speciale codes. Je fiets was een motor en de straat was het wilde westen. De bosjes om de hoek waren een jungle en op het grasveldje aan de overkant van de straat speelde je voetbalinterlands. Met lego bouwde je een dorp en je verzon alles wat daar gebeurde. Een stukje PVC pijp met wat stroken papier was een groots wapen. Tijd kende maar twee tijdstippen: speeltijd en etenstijd.  

We zijn verhalenvertellers. We waren het als kind en zijn het nu nog. We zijn er om verhalen te vertellen door ze op te schrijven, te zingen, te dansen, te schilderen, te boetseren, te beeldhouwen, te acteren of door ze gewoon te vertellen. We zijn creatieve en artistieke wezens.

Ooit zijn we vergeten dat we verhalenvertellers zijn en zijn we gaan geloven dat we iets anders zijn zoals verkoper, leraar, ingenieur, monteur of arts. We kunnen ophouden ons zelf te verloochenen en weer gaan doen wat we vroeger ook zo graag deden: verhalen vertellen.

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

3 Reacties to “Wij zijn verhalenvertellers”

  1. Nino Michielse on september 12th, 2008 22:40

    En of ik dat graag doe Peter, verhalen vertellen. En ik kom weer in de buurt van die toestand, dat gevoel van vrijheid. Want dat is wat ik voel als ik een verhaal vertel. In het verhaal maak je de wereld tot datgene wat je zelf wilt ervaren.

  2. Peter de Kock on september 13th, 2008 08:16

    Hoi Nino, leuk dat je reageert. Jij weet natuurlijk ook alles over het vertellen van verhalen, bijvoorbeeld via gedichten. Groetjes, Peter.

  3. Geboren om verhalen te vertellen : Zwerven door het alledaagse on februari 17th, 2011 10:02

    […] Lees ook: Wij zijn verhalenvertellers […]

Laat je reactie achter!