Knaapje Jan schenkt opbrengst CD aan Kika

Geplaatst op 23 april, 2008 

In ‘Talent en humor voor het goede doel‘ schreef ik over singer/songwriter ‘Knaapje Jan’ en zijn CD-tje ‘Van Sonja Bakker mag je alles eten’. De opbrengst van dit CD-tje gaat naar de organisatie KIKA, kinderen kankervrij.

Vandaag heeft Knaapje Jan het volgende bericht de wereld ingestuurd, uit privacy overwegingen zijn enkele persoonlijke details weggelaten:

Beste vrienden,

Enkele maanden geleden hebben jullie mijn cd’tje “Van Sonja Bakker mag je alles eten…” gekocht. Het liedje was voor de grap gemaakt, eigenlijk voor mijn collega’s. Via via is het bestaan ervan uitgelekt en waren er best wat mensen die het wilden hebben. Toen ik in de gaten kreeg dat het te duur werd om de cd’tjes weg te geven is het idee van een goed doel ontstaan.

Over dat goede doel hoefde ik niet lang na te denken: mijn achternichtje en oudleerlinge, Heleen, was ernstig ziek, dus het goede doel zou KiKa worden. Ik rekende op een opbrengst van enkele tientallen euro’s, maar een goed doel kan kennelijk veel losmaken: Uiteindelijk zijn er 299 cd’s verkocht (eentje over, wie maakt me los?) en heb ik een bedrag van € 750,- overgemaakt aan KiKa. Voor Heleen zal dat helaas niet meer helpen; zij is op zondag 6 april overleden.

Ik hoop dat ik met dit bericht zoveel mogelijk kopers kan bereiken en wil jullie graag allemaal bedanken voor je bijdrage.

Groetjes,
Knaapje Jan

Als dank voor de schenking ontving Knaapje Jan een bedankbrief van Inge de Bruijn, ambassadrice van Kika.

Bewaard onder Muziek

Reacties

Een Reactie to “Knaapje Jan schenkt opbrengst CD aan Kika”

  1. Peter de Kock on april 23rd, 2008 14:30

    Knaapje Jan, deze wereld zit te springen om mensen zoals jij, mensen met het hart op de juiste plaats. Veel dank en respect voor wat je hebt gedaan. En voor Heleen: veel liefs op je ziele-reis.

Laat je reactie achter!