Niet van nep te onderscheiden

Geplaatst op 8 juli, 2015 

Motorvakantie was heet, lekker heet. Naarmate ik ouder word kan ik steeds beter met hitte omgaan en er zelfs van genieten. Dus ja, vorige week was alleen wat het weer betreft al een tien.

Het neerploffen op gezellige en schaduwrijke terrasjes heb ik dan ook goed kunnen oefenen. Voor het personeel dat aan het werk is natuurlijk heel anders dan voor mij die daar alleen de toerist hoeft uit te hangen. Dan zie je wel eens iemand werken die er echt last van heeft. Ik vroeg haar ernaar. ‘Ik haat dit weer‘. Ja, mijn inschatting van haar was juist.

Terwijl ik iets kouds naar binnen werkte en wat ik mijn vakantiedagboekje schreef, gaf zij de plantjes water. Ook de plastic bloemen die op de tafeltje stonden. Ik ken die bloemen want ik had eerder in de week al gezien hoe een hommel al op een meter afstand van de bloemen rechtsomkeer maakte en ik had aan de blaadjes gevoeld. Zet dan toch echte neer dacht ik nog.

Maar OK, ze had flink last van de hitte en misschien is het water geven van plastic daar een symptoom van. Terwijl ze met het laatste tafeltje bezig was checkte ik het plastic op het mijne nog eens. Wat denk je? Niet van nep te onderscheiden!

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

6 Reacties to “Niet van nep te onderscheiden”

 1. michael minneboo on juli 8th, 2015 14:54

  Fijn dat je weer heelhuids terug bent, Peter. Zoals je weet is de hitte ook niet aan mij besteed, maar fijn dat jij ervan genoten hebt op je motorvakantie. Ik vraag me trouwens af hoe je vakantiedagboekje eruit ziet. Kun je daar eens een foto van plaatsen?

 2. Peter de Kock on juli 8th, 2015 21:38

  @Michael: Dank je wel. Dat dagboekje is geen foto waard hoor, dat is gewoon een schoolschriftje waarvan je er vijf in een pak koopt voor twee Euro of zo. Maar erin schrijven heeft zo z’n charme vind ik.

 3. Jooper on juli 9th, 2015 22:00

  Warmte roept bij mij nogal gemengde gevoelens op. Op werkdagen in een volle trein kan ik er maar slecht tegen. Maar op vrije dagen of op vakantie vind ik het heerlijk om mezelf ertoe te dwingen twee versnellingen langzamer te schakelen en overal lekker de tijd voor te nemen…

 4. Peter de Kock on juli 9th, 2015 22:20

  @Jooper: Zeker, het ligt eraan wat je doet. Ik zag bij 30 graden plus nog wat iemand een terras bedienen in een zwarte broek en zwart overhemd met lange mouwen. Alleen van kijken krijg ik het dan al warm. Hitte is een teken om te vertragen, als de gelegenheid dat toelaat is dat heerlijk.

 5. Rob Alberts on juli 12th, 2015 10:23

  Prachtverhaal!

  Ik loop liever.
  Maar ik kan me ook wel iets voorstellen bij jouw motorliefde.

  Zonnige groet,

 6. Peter de Kock on juli 12th, 2015 12:40

  @Rob: Dank je wel.

Laat je reactie achter!