Zachte en harde problemen

Geplaatst op 30 december, 2014 

Een zacht probleem is als de sneeuw die hier in het zuiden viel de dag na Kerst. Lekkere zachte plaksneeuw die je, als je meteen de sneeuwschep pakt, met groot gemak kunt opruimen.

Een hard probleem is diezelfde sneeuw een dag later. Na een nachtje vorst, mensen die door de sneeuw zijn gelopen en auto’s die er doorheen zijn gereden, hebben van dat zachte spul een keiharde dikke ijslaag gemaakt. Wil je dan je stoep of straat begaanbaar maken, dan heb je veel meer kracht en energie nodig dan wanneer je dat meteen na het vallen van de sneeuw had gedaan.

En zo is dat met de meeste problemen:  ze beginnen als lieve schatjes en als je maar lang genoeg wacht omdat je ze bijvoorbeeld eerst uitgebreid wilt analyseren of wilt weten naar wie je met je vinger kunt wijzen of omdat je denkt een ander lost het wel op, dan worden het keiharde monsters.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Zachte en harde problemen”

  1. ad on december 31st, 2014 14:19

    Laat Yfke dit maar niet lezen…

  2. Peter de Kock on december 31st, 2014 16:43

    @Ad: die was zelf zo slim om meteen na de sneeuwval aan de slag te gaan 🙂

Laat je reactie achter!