Misschien is het al te laat

Geplaatst op 13 januari, 2014 

Gekleurd door een weekje griep. Zo’n weekje dat problemen weer gewoon problemen zijn in plaats van uitdagingen. Zo’n weekje dat mensen die de aarde om zeep helpen weer gewoon klootzakken zijn in plaats van meesters die ons leren onvoorwaardelijk  lief te hebben.

Na zo’n weekje wilde ik dit even kwijt:

Al die problemen, zo veel en zo groot. Misschien zijn we al te laat om te veranderen, om de problemen die we zelf hebben veroorzaakt aan te pakken en op te lossen. Misschien moeten we dan toch erkennen dat onze destructieve krachten het gewonnen hebben van onze constructieve krachten.  Misschien hebben we nog net genoeg tijd het eindfeest te organiseren.

Ben benieuwd hoe ik dit teruglees als de griep helemaal voorbij is.

Lees ook:

Bewaard onder Mening, Persoonlijk

Tags: , , , , ,

Reacties

4 Reacties to “Misschien is het al te laat”

 1. Petra on januari 13th, 2014 09:13

  Gaat het al een beetje beter, Peter? Het was gewoon zo’n week dat ‘we’ (?) even teruggesleurd werden – misschien om weer even te voelen hoe dat was? Maar ook om nog effe wat restjes op te ruimen. Op een hele andere manier (want griep was het niet) heb ik even flink moeten graven om te ontdekken dat er nog een cruciaal stukje lag om op te ruimen en dat werd me van alle kanten aangereikt en vertoond. Soms is het een hele worsteling om je los te maken van een oud patroon, een oude structuur in je systeem, die wellicht al levens lang de toon heeft gezet. Maar als dat brokje dan losschiet om naar het eeuwige licht te gaan, wat een bevrijding is dat dan! Ik vermoed dat zulke kleine ‘brokjes’ een groot effect gaan hebben, ook op het geheel! Dus, effe doorbijten, de bevrijding is nabij!

 2. Peter de Kock on januari 13th, 2014 17:33

  @Petra: Dank je wel. Op het moment dat ik gisteren het stukje schreef ging het al wat beter. Het was eigenlijk een impressie van de dagen daarvoor. Als het me een les heeft geleerd: vibratie verhogen = prioriteit 1. Want wat voelt zo’n lage vibratie afschuwelijk zeg.

 3. Petra on januari 13th, 2014 22:03

  Ja, inderdaad. Als je dat doet, gaat de rest vanzelf. Goed om dat weer even te weten toch?

  Heb net nog een quote van Esther Hicks gedeeld (op FB):

  You don’t have to worry about what their vibration is if your vibration is one of connection. Because if your vibration is one of connection — you’re going to dominate the vibration.

  This is the way you learn your relationships. The thing that most people do not understand, is that you get to control the way you feel, because you get to choose the thoughts you think. Most people think that they only have the option of responding to the circumstances that surround them. And that’s what makes them attempt the impossible, which is to control the circumstances around them, which only feeds their feeling of frustration and vulnerability because it doesn’t take very much life experience to discover you can’t control all of those circumstances. But you can control your vibration. And when you control your vibration, you’ve controlled everything that has anything to do with you. -Abraham

 4. Peter de Kock on januari 14th, 2014 20:31

  @Petra: Zeker, een nuttige reminder. Die Esther Hicks zegt het weer mooi en lekker simpel, bedankt. Lijkt me trouwens een leuke buurvrouw 🙂

Laat je reactie achter!