Als ik een beroemd blogger ben

Geplaatst op 25 maart, 2013 

Later, als ik een beroemd blogger ben, zal ik in interviews verklaren hoe het begon. Dat je eerst vijf jaar in volledige anonimiteit blogt en er geen cent mee verdient. Dat je op feestjes steeds weer die vraag krijgt of bloggen je ook wat oplevert en dat je die vraag omzeilt door te zeggen dat je er zoveel leuke contacten en zelfs vriendschappen aan overhoudt. Dat je je dan voelt als die eeuwige vrijgezel die op feestjes steeds weer gevraagd wordt hoe het met de liefde is en die dan ‘s avonds in bed eenzaam ligt te huilen.

Over het keerpunt zal ik zeggen dat het je hele leven op z’n kop zet. Dat je niet meer rustig een restaurant kunt binnenstappen zonder te worden herkend, dat als je de menukaart open slaat er een briefje uitvalt met daarop het verzoek een leuke blog te schrijven over je restaurantbezoek en om dan toch vooral de naam van het restaurant duidelijk te vermelden met een link naar de website die het handige neefje van de eigenaar heeft gemaakt, dat je op de foto moet met mensen die je niet kent terwijl je eten koud staat te worden en dat je dan niet één keer wordt gevraagd of het smaakt en alles naar wens is maar bij elke f*cking hap.

Ik zal vertellen over dat restaurantbezoek net voor dat keerpunt, hoe de eigenaar me op een gegeven moment vroeg wat ik deed en ik hem zei dat ik blogger was. En dat hij dan zei: Oh, werk jij bij Blokker?

Beste vrienden van restaurant Tai Mahal,
Straks, als ik een beroemd blogger ben, kom ik samen met Petra Maartense graag nog eens bij jullie eten. Een tafeltje reserveren is niet nodig want we gaan meteen aan de bar zitten. Jullie zijn geweldig. Tot gauw.

Groetjes,
Peter de Kock

PS: in DWDD zal ik jullie restaurant noemen, als Matthijs even niet oplet zelfs wel drie keer.

Bewaard onder Bloggen, Verhaaltjes

Tags: ,

Reacties

8 Reacties to “Als ik een beroemd blogger ben”

 1. Petra on maart 25th, 2013 10:31

  Dan zal ik erbij vertellen dat ik er getuige van mocht zijn dat je hier, aan deze bar, al herkend werd als schrijver! 😉

 2. Jolande on maart 25th, 2013 11:07

  Hahaha… geweldig! Volgens mij hoef je het niet te doen om beroemd te worden…

 3. Daan on maart 25th, 2013 12:15

  Hey, in Utrecht, ben ik nog nooit geweest, maar schijnt een goede te zijn 🙂

 4. Michael on maart 25th, 2013 13:16

  Prachtig stukje, Peter. Kan niet anders zeggen. En dat doe ik dus ook niet 🙂

 5. Peter de Kock on maart 25th, 2013 19:18

  Bedankt @Petra, @Jolande, @Daan en @Michael. Dat stukje van de Blokker is echt gebeurd en de rest is niet verzonnen maar is een vooruitziende blik. Read my lips…

 6. Sonja Broekhuizen (@zsonja) on maart 26th, 2013 13:35

  haha, geweldige blog!

  Doet mij denken aan http://joytimefactor.com/sonja-op-maandag
  Ik droom namelijk wel eens over het hebben van een eigen talkshow 😉

 7. Peter de Kock on maart 26th, 2013 17:37

  @Sonja: ha, pas maar op want er is een gezegde dat luidt dat als je iets kunt dromen, je het ook kunt realiseren. Dankzij je naamgenoot mevrouw Barend is je voornaam symbool geworden voor DE talkshow.

 8. Sonja Broekhuizen (@zsonja) on maart 26th, 2013 17:38

  @Peter psies. En ‘Sonja op maandag’: misschien dat er dan wél mensen graag tv gaan kijken 😀

Laat je reactie achter!