Op je knieën voor een channeling

Geplaatst op 4 mei, 2012 

Na ‘Daarboven oordelen ze ook‘ zo voor het weekend nog even een extra schepje op het vuur:

Spiritualiteit begint hier en daar te ruiken naar religie, naar jezelf afhankelijk maken van een boodschap buiten jezelf. Verwijst religie je door naar een boek of naar de preek van iemand die het zogenaamd allemaal wel weet, bij spiritualiteit ga je op je knieën voor een channeling.

Het is denk ik om deze reden dat channelings soms irritatie bij me oproepen, omdat ik me soms afhankelijk maak van iets waar ik macht en waarheid aan toeken terwijl het bij mij als zodanig totaal niet resoneert.

Die bronnen van waaruit gechanneld wordt, zijn net zozeer daarboven als binnenin, net zo zeer in jou aanwezig als in mij. De kortste weg naar die bron is de rechtstreekse weg via jezelf.

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Persoonlijk, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

19 Reacties to “Op je knieën voor een channeling”

 1. Marco Raaphorst on mei 4th, 2012 13:18

  De beperking van taal. Met een serie woorden wordt het ineens iets.

  Ik heb er vaak over nagedacht. Daarom geeft muziek mij de meeste houvast. Omdat het er gewoon is. En totaal gevoel heeft zonder het echt te kunnen uitleggen. Heerlijk vind ik dat.

  Taal en duiding kunnen dingen kapotmaken. Dan worden het regels, dogma’s. Soms goed, soms niet.

  Dief van eigen gedachten? Laat de woorden los…

 2. Peter de Kock on mei 4th, 2012 19:33

  @Marco: Interssant verschil tussel taal en muziek. Taal gaat toch via het denken, muziek niet. Onze taal is doorspekt van oordelen (de meeste mensen herkennen allen de goed/fout oordelen maar niet de meer subtiele varianten). Muziek is rechtstreeks naar je hart, naar je gevoel. Eens kijken wat ik hiermee ga doen. Bedankt Marco.

 3. lide on mei 4th, 2012 15:02

  Peter, ken jij het boek: Alles verloopt volgens plan van Ute Kretzschmar?
  In dit boek staat Gechannelde informatie van Meester Confucius en Meester Kuthumi.
  Voor mij is dit een heel inspirerend boek.
  En ik heb nergens iets oordelends op kunnen merken.
  Menselijke gedragingen mogen van mij best benoemd worden, zodat wij ons er meer bewust van kunnen worden.

 4. Peter de Kock on mei 4th, 2012 19:35

  @Lide: nee, dit boek ken ik niet.Channelings van Kuthumi heb ik wel eens vaker gelezen maar weet je, ik pik vrijwel overal oordelen uit. Ik heb daar een radar voor. Op zich best begrijpelijk want die channelings moeten wel via onze gepolariseerde taal tot uitdrukking worden gebracht. Oordelen zijn van vrijwel onvermijdelijk.

 5. lide on mei 5th, 2012 09:26

  OK, ik begrijp je Peter.Ik hoop dat je het boek nog eens in handen krijgt en ben benieuwd wat je van de inhoud vindt.Het lijkt me ook wel fijn als je die radar af en toe uit kunt zetten, want dan kun je meer genieten van de inspirerende tekst;-)

  Music is my first love…and it will be my last!!

 6. Peter de Kock on mei 5th, 2012 10:07

  @Lide: Dank je wel. Als het over oordelen gaat, heb ik de aanname dat we ze hoe dan ook oppikken, bewust of onbewust. Dan ben ik me er maar liever van bewust, dat geeft meer mogelijkheden er iets mee te doen. Tegelijkertijd helpt het me meer bewust te zijn van hoe ik zelf iets zeg. Het grappige daarbij is weer dat ik mijn eigen oordelen meestal hoor en soms op een manier waarbij ik me op dat moment machteloos voel het op een andere manier te zeggen.

 7. lide on mei 5th, 2012 21:44

  @ Peter: Wat bedoel je met, je machteloos voelen om het op een andere manier te zeggen.Kun je een voorbeeld geven om het voor mij te verhelderen?

  Zelf heb ik eerlijk gezegd meer last van veroordelen(afkeuren/een oordeel uitspreken over…) dan oordelen(je mening geven).
  Hoe is dat voor jou?

 8. Peter de Kock on mei 6th, 2012 11:40

  @Lide: met machteloos voelen bedoel ik in dit geval niet bij machte zijn, niet in staat zijn, iets op een andere manier te zeggen dan de manier van dat moment. Het onderscheid tussen veroordelen en oordelen herken ik niet. In mijn beleving zijn het in beide gevallen oordelen. We kunnen ze haast niet omzeilen, het beste dat we soms kunnen doen is er zelf verantwoordelijkheid voor nemen. Zoals als je je mening wilt geven: ik denk dat…., ik geloof dat…. In plaast van: het is….

 9. Petra on mei 5th, 2012 23:37

  Eigenlijk heb ik het omgekeerde als jij, ik vind de informatie uit channelingen juist zeer verrijkend omdat ze niet zo oordelend zijn als (de meeste) mensen met hun eigen (per definitie) beperkte visie… 😉 Ik vind het een voorrecht zoveel goeie channelaars te kennen, via hen vragen te kunnen stellen en antwoorden te krijgen, waarin juist niet geoordeeld wordt. Het geeft mij de inzichten, die ik goed kan gebruiken en ik ben er altijd lekker zoet mee, want ‘ze’ laten het aan jou om er iets mee te doen en vele kwartjes vallen pas later op hun plek. Ik voel het ook meer als samenwerking dan als ‘autoriteit’ – misschien scheelt dat?

 10. Peter de Kock on mei 6th, 2012 11:45

  @Petra: Er zijn zeker channelings die ondersteunend, inspirerend en liefdevol zijn. We hebben het er al eerder over gehad: waar het om gaat is onderscheidingsvermogen. Een channeling is niet per definitie waar omdat het een channeling is. Net zo zeer als dat een preek per definitie geen leugen is omdat het een preek is.

 11. lide on mei 6th, 2012 11:02

  @ Petra: Ik voel het ook zo, ben het met je eens!Mag ik vragen op welke manier jij de channelaars hebt leren kennen? Wil je daar iets over vertellen…of liever privé via de mail?

 12. lide on mei 6th, 2012 13:29

  @ Peter: Ik bedoel dat er na ieder moment weer direct een volgend moment volgt, waarop je iets anders en beter kunt formuleren.We hoeven toch niet alles direct perfect te formuleren, dan wordt het bijna dwangmatig. We zitten nu eenmaal voortdurend in een leerproces.Het belangrijkste voor mij is, dat ik me bewust ben van hoe ik iets zeg en wat het teweeg brengt.

  Veroordelen(afkeuren) heeft voor mij een andere lading. Meestal is daar sprake van: het is…
  Bij oordelen, je mening geven, laat je merken hoe het voor jou voelt, hoe jij erover denkt.

 13. Peter de Kock on mei 6th, 2012 16:53

  @Lide: dat begijp ik. Machteloosheid is daarom voor mij iets van het moment zelf. Het wil niet zeggen dat ik een andere keer iets niet anders kan doen of zeggen. De verandering begint met het bewust waarnemen van wat er gebeurt. Althans, zo ervaar ik het.

 14. lide on mei 6th, 2012 21:57

  @Peter: Ik begrijp je. Machteloosheid klinkt voor mij zo wanhopig, alsof je het jezelf steeds kwalijk neemt of zie jij dat anders.

 15. Peter de Kock on mei 7th, 2012 05:44

  @Lide: voor mij heeft zo’n moment van machteloosheid met het leerproces te maken, met de fase van bewust onbekwaam zijn. En dat voelt soms frustrerend maar ook dat gaat voorbij.

 16. Petra on mei 7th, 2012 07:41

  Ha @Lide, ze kwamen op mijn pad, ik film ze ook. Dierencommunicatie is ook een vorm van channeling, dat werd ook een boek. Dus: Het valt binnen mijn werkzaamheden. Als je meer wilt weten, mail gerust: happy.view@xs4all.nl

  @Peter, het is altijd interessant om delen van de puzzel te ontrafelen, op welke manier dan ook. Ook al je zulke stukken tegenkomt, toch? Ben met je eens dat je niet zomaar klakkeloos alles hoeft te volgen. Eigen verantwoordelijkheid…

 17. lide on mei 7th, 2012 13:45

  @Peter: Bewust onbekwaam klinkt alweer beter dan machteloos;-)Als je het snel weer los kunt laten,in de zin van leerproces, zonder perfectie, zal de frustratie op een gegeven moment ook gaan verdwijnen, hoe heerlijk kan het zijn!

  @Petra: Dank je wel!

 18. Peter de Kock on mei 7th, 2012 19:42

  @Lide: Nou en of dat anders klinkt, heb daar niet eerder bij stil gestaan om het op deze manier uit te drukken. Dank je wel.

 19. lide on mei 7th, 2012 21:59

  @Peter: Super leuk!

Laat je reactie achter!