Wie goed doet, goed ontmoet

Geplaatst op 17 februari, 2012 

Wie goed doet, goed ontmoet. Zo luid het gezegde en gezegden hebben de reputatie waar te zijn. Het is waar dat achter de wolken de zon schijnt en het is waar dat na regen zonneschijn komt.

Ik zou het niet erg vinden als uit nieuw wetenschappelijk onderzoek zou blijken dat de zon niet schijnt achter de wolken en dat er na regen geen zonneschijn komt. Van alle gezegden mag wat mij betreft het tegendeel bewezen worden behalve….. wie goed doet, goed ontmoet.

Het doet pijn als iemand die een goed leven heeft geleefd ineens met een bak ellende wordt geconfronteerd. Het doet pijn omdat we, ik in ieder geval, diep van binnen graag willen geloven dat het waar is, dat wie goed doet, goed ontmoet.  Maar het is niet waar. Ik herhaal: het is niet waar.

Wil je nu graag iets lezen waar je hart drie keer van in de rondte draait? Lees dan SOMETHING TO THINK ABOUT …. If You’re Brave van Melody Beattie.

Goed weekend.

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

5 Reacties to “Wie goed doet, goed ontmoet”

 1. Marjan on februari 17th, 2012 13:31

  He, Peter…ik maak me maar geen illusies over goed-doen en jij weet waarom…..
  Fijn weekend!
  Groeten vanuit, dit x, Groningen!

 2. Peter de Kock on februari 17th, 2012 17:43

  @Marjan: dat begrijp ik inmiddels vrij goed. Jij ook een goed weekend daar in het noorden. Ben je lekker veilig voor de carnavalsgekte.

 3. Peter te Riele on februari 17th, 2012 21:09

  Dag Peter,

  Ik kijk wat verbaasd naar je blog. Volgens mij is het heel erg waar, maar niet altijd: Wie goed doet, goed ontmoet. Het is een kwestie van geluk en uiteindelijk valt het je goede kant op. Dan moet je wel volhouden en sterk zijn.

 4. Peter de Kock on februari 17th, 2012 21:37

  @Peter: Wat ik ermee bedoelde te zeggen is dat hoe goed je ook doet, het geen garanties biedt dat de ellende je bespaard blijft.

 5. Sonja Broekhuizen on februari 24th, 2012 16:00

  Zolang we ons er mee identificeren raakt het ons. Maken we het (soms) bijna tot iets persoonlijks. En tot die tijd blijven we ‘hopen’ en daardoor ook afhankelijk . . .

Laat je reactie achter!