Creativiteitsvragen aan een stokje

Geplaatst op 19 August, 2011 

Karin Ramaker gooide met haar blogpost ‘The very best thing. Creativiteitsvragen. Stokje?!’ een stokje de lucht in met de bedoeling dat wie dat wil, het stokje kan opvangen en de creativiteitsvragen beantwoorden. Nou Karin, hier gaat ie dan:

De beste manier van ontspannen:
Een weekje motorvakantie, daar kan niks tegenop. En dan vooral die eerste rit op de eerste dag na aankomst op de camping. Dat gevoel op die motor en wetende dat alles nog voor me ligt. Als er een moment is waarop ik wat Eckhart Tolle noemt ‘In het nu zijn’, volledig ervaar, dan is het dat moment.

Het beste thuisgevoel:
Thuiskomen na een weekje motorvakantie. Voldaan over de week die achter me ligt en blij dat ik weer veilig en verrijkt thuis ben samen met mijn dierbaren. Gewoon op de bank met de laptop op schoot voelt trouwens ook heerlijk en levert minder schoonmaak- en opruimwerk op dan na een weekje motorvakantie 🙂 

De beste manier om weekend te vieren:
Over deze vraag heb ik het langst nagedacht en ik merkte dat ik teveel in de beschrijving van ‘de beste manier om weekend te vieren’ wil proppen. Ik wil soms gewoon teveel tijdens het weekend. De beste manier om weekend te vieren is daarom voor mij een weekend van niks moeten maar lekker overal de tijd voor nemen, de dingen die ik doe met volledige aandacht doen en genieten van wat er is samen met de mensen om me heen.

De beste manier om je ochtend te beleven:
Vroeg opstaan, mail en blogs lezen, in mijn dagboek schrijven waar ik dankbaar voor ben, mediteren, Tai Chi oefeningen doen, koffie drinken en bedenken wat ik die dag allemaal wil gaan doen.

De beste manier om vrolijk te zijn:
Met vrienden op stap die ik al een tijdje niet gezien heb en herinneringen aan vroeger verbouwen tot hele sterke verhalen met een overdrijvingspercentage van rond de 100%. 

De beste film die je laat lachen:
Alle comedies met twee sterren. Die met één ster zijn te flauw en die met drie te intelligent.   

Het beste mode item:
Een zwart colbertje.

Het beste leesbare blog:
Dat is de blog van Brene Brown. Brene heeft jarenlang onderzoek gedaan naar kwetsbaarheid en schaamte en wat haar blog zo bijzonder maakt is dat zij door een breakdown spiritual awakening ( zo noemt zij het zelf)  als het ware haar eigen werk is gaan doorleven waardoor het qua echtheid, authenticiteit, warmte en menselijkheid zo bijzonder is.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Creativiteitsvragen aan een stokje”

 1. karin r. on August 20th, 2011 19:30

  er zijn al best veel bloggers die ondertussen het stokje hebben overgenomen. wat lekker ouderwets! 😉

 2. Peter de Kock on August 20th, 2011 20:09

  @Karin: klopt, ik heb al leuke antwoorden gelezen op jouw vragen. Bedankt voor het initiatief.

 3. Sigrid van Iersel on August 25th, 2011 20:36

  Dank voor je tip over het blog van Brene Brown; die kende ik nog niet. Haar TED-toespraak is een van de meest indrukwekkende TED’s die ik ooit gezien heb.

 4. Peter de Kock on August 25th, 2011 20:40

  @Sigrid: Vind ik ook. Ik denk dat je haar blog ook graag zult lezen. Voor mij zijn het herinneringen aan menselijkheid en steuntjes in de rug er meer van te laten zien.

Laat je reactie achter!
Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close