Mannen en spiritualiteit

Geplaatst op 18 juli, 2011 

Onder het kopje ‘spiritualiteit is voor mietjes’ las ik een artikeltje over het boek ‘The Hidden Spirituality of Men’ van Matthew Fox. Ik heb het boek niet gelezen, dat voorop. Maar als ik het artikeltje zo lees komt het boek ook niet op mijn leeslijst terecht want…

Ik ben blij dat er mannen zijn met wie ik gewoon een biertje kan drinken en over voetbal praten, over muziek of seks. Ik ben blij dat er mannen zijn die recht voor z’n raap kunnen zeggen wat ze ergens van vinden zonder zich meteen ‘geweldloos’ of ‘therapeutisch correct’ uit te willen drukken. Ik ben blij dat er mannen zijn die hun spiritualiteit verborgen houden en me op verjaardagsfeestjes tenminste niet meteen aanspreken over ‘In het hier en nu zijn’ en over Eckhart Tolle.

Iedereen heeft recht op zijn/haar spiritualiteit. En ook op het ontkennen, onderdrukken en negeren ervan. Let it be…

Lees ook: Dringend verzoek

Bewaard onder Boeken, spiritualiteit

Tags:

Reacties

13 Reacties to “Mannen en spiritualiteit”

 1. Es on juli 18th, 2011 13:28

  spiritualiteit maakt van iedereen meer mens – ook mannen – ik wens iedere man en iedere vrouw zijn of haar spiritualiteit toe = het mest goede dat je kunt zijn, het meest liefdevolle, no matter wat anderen van je vinden.

 2. Es on juli 18th, 2011 13:28

  en de tikfout mest = meest alhoewel spiritualiteitgoede mest is voor ongekende groei 🙂

 3. Peter de Kock on juli 18th, 2011 17:18

  @Es: Sommige tikfouten zijn werkelijk pareltjes 🙂 Dank je wel.

 4. Daan on juli 18th, 2011 22:55

  het boek verhaalt ook niet voor niets over de verborgen spiritualiteit bij mannen, mannen zijn ‘het sterke geslacht’ en jezelf open geven op spiritueel vlak betekend openlijk erkennen dat je zoekende bent, twijfels hebt, jezelf afhankelijk maakt, dat doen mannen niet… (heb het boek ook niet gelezen, maar ga enkel af op de titel)

 5. Peter de Kock on juli 19th, 2011 06:02

  @Daan: Ik ken genoeg mannen die dat wel doen hoor.

 6. Kurai on juli 19th, 2011 10:53

  ik ken er ook een hoop, vooral via de school van mijn kinderen, waar je eerder opvalt als je niet spiritueel open stelt.

 7. Peter de Kock on juli 19th, 2011 17:50

  @Kurai: Ik vind het wel fijn om contacten te hebben waar ik over spiritualiteit kan praten maar ook om contacten te hebben waar het over hele andere dingen gaat. Ik hou wel van die afwisseling.

 8. Huub Koch on juli 20th, 2011 07:39

  Biertje? 😉

 9. Peter de Kock on juli 20th, 2011 11:16

  @Huub: Hier? Nu?

 10. Daan on juli 20th, 2011 11:51

  @peter: ik verdeel het meestal in contact momenten, het onderwerp moet bij het moment passen, de ene keer koetjes en kalfjes, de andere keer persoonlijker, in beide past spiritualiteit wel, maar op een ander niveau en in een ander tijdsbestek, de contactpersoon doet er wat mij betreft dan niet toe.

  @huub: spiritualiteit en bier gaan goed samen, dat weten de trappisten in Tilburg ook 🙂

 11. Peter de Kock on juli 20th, 2011 12:23

  Mooi gezegd @Daan.

 12. Hanneke on augustus 13th, 2011 10:37

  Ik ben geen man, maar herken het denk ik wel.
  Een vriendin van me vind mij te voorzichtig, dan probeer ik dus iets te zeggen met veel voorzichtigheid, geweldloze communicatie, niet kwetsend enz enz.
  Zij zegt dan: zeg nou eens gewoon wat je bedoeld!
  Heerlijk!:-)

 13. Peter de Kock on augustus 13th, 2011 12:35

  @Hanneke: blij te horen dat het voor een vrouw ook herkenbaar is en ook dat je het recht voor z’n raap zegt.

Laat je reactie achter!