Het nieuwe jaar inkleuren

Geplaatst op 30 december, 2010 

Sinds 2004 schrijf ik aan het eind van elk jaar op wat ik in het nieuwe jaar wil ervaren. De vorm waarin ik dat doe is telkens weer anders. De ene keer is het in affirmatievorm, de andere keer in de vorm van een verhaaltje. Soms is het kort en bondig en een andere keer weer uitgebreid en gedetailleerd.

Als ik het document af heb, lees ik het nog één keer door en sla het op. Daarna laat ik het een jaar met rust en lees het pas weer door als het nieuwe jaar ook ten einde loopt. Wat ik dan ervaar is een mengeling van verwondering over wat er is uitgekomen en teleurstelling over wat er niet is uitgekomen.

Dit jaar heb ik voor het eerst al mijn eindejaars documenten gelezen sinds 2004. De verwondering over wat er is uitgekomen was nog groter omdat sommige ervaringen pas jaren later zijn uitgekomen en niet meteen in het eest komende jaar. En de teleurstelling over wat er nog niet is uitgekomen maakte snel plaats voor vertrouwen dat het wel gaat komen. Misschien in het komende jaar of het jaar daarna.

Ik vind het leuk op deze manier het jaar af te sluiten en het nieuwe te beginnen. Tegelijk ook spannend nu ik weet dat wat ik opschrijf grote kans maakt werkelijkheid te worden.

Ik  heb pas een nieuwe agendavulling gekocht voor het nieuwe jaar, een jaar vol lege bladzijden. Ik heb het jaar alvast een beetje persoonlijk ingekleurd door op te schrijven wat ik in 2011 wil ervaren.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

10 Reacties to “Het nieuwe jaar inkleuren”

 1. Rob Alberts on december 30th, 2010 11:09

  Vreemd om al het begin of einde aan deze datum op te hangen.
  Jaren terug heb ik mee moeten helpen aan 1 mei tellingen.
  Mijn eerste baas moest als agrarier een balans opmaken op 1 mei van elk jaar.
  Ach goede wensen geven hoort bij elke dag.
  Gezondheid en Geluk.
  Vriendelijke en vrolijke nieuwjaarsgroet uit Amsterdam-ZuidOost

 2. Peter de Kock on december 30th, 2010 11:25

  Daar zeg je zoiets @Rob. Ook voor jou en je dierbaren een bezield en vervullend nieuw jaar. Kies zelf maar van welke datum tot welke datum dat loopt 🙂

 3. Petra on december 30th, 2010 11:17

  Tip: Vergeet niet er aan toe te voegen ‘of nog beter dan ik kan bedenken’ – vindt het universum leuk!

 4. Peter de Kock on december 30th, 2010 11:26

  Oh ja, doe ik @Petra. Spannend hoor.

 5. Stan Lenssen on december 30th, 2010 13:25

  Een soort toekomstblog voor jezelf. Goed ding. Onbewust motiverend lijkt me. En de toekomst komt uit ook 😉
  Ik wens je een mooi 2011.

 6. Peter de Kock on december 30th, 2010 13:52

  Dank je wel @Stan. Het is inderdaad een soort toekomstblog en hoe het werkt weet ik niet maar dat het werkt wet ik wel. Soms denk ik wel eens de lijst van vorig jaar te pakken en hier en daar aan te passen maar ik denk dat een deel van de kracht erin zit om telkens weer de lijst te schrijven en het zo al doende te helpen co-creëren. Voor jou en je dierbaren ook een vervullend en bezield 2011.

 7. Jooper on december 30th, 2010 14:11

  Ik wens je veel plezier, geluk en gezondheid voor 2011! 🙂

 8. Peter de Kock on december 30th, 2010 16:49

  Dank je wel @Jooper. Wat ik jou vooral toewens in 2011 is veel plezier met je nieuwe job en een heel vlot woon-werkverkeer.

 9. karin r. on december 30th, 2010 20:24

  ik vond het apart dat ik eind 2010 al ging plannen voor 2011. er staan al dingen vast waar ik begin 2010 nog geen weet van had, maar wel over droomde. soms nemen dingen iets meer tijd, maar uiteindelijk komt het er dan toch van. dat maakt zulke nieuwe jaren spannend!

  gelukkig uiteinde, peter!

 10. Peter de Kock on december 31st, 2010 14:03

  Precies @Karin, het is zeker spannend. Ik heb ook wel eens geschreven vanuit een toekomstperspectief waarin ik als het ware mezelf vijf jaar in de toekomst projecteer en vanuit dat perspectief terugblik op de vijf jaren die voorbij zijn. Ook heel leuk om te doen. Tot in 2011 @Karin.

Laat je reactie achter!