Het kerstverhaal maar dan anders

Geplaatst op 16 December, 2010 

We hebben thuis een Dick Bruna kerststalletje dat fungeert als poppenhuis. Mijn dochter speelt graag samen met mij met de kerststal waarbij zij de rollen verdeelt: wie de mama  (Maria) speelt en wie de papa (Jozef). En dan improviseren we een verhaal met dezelfde figuranten als het echte kerstverhaal maar met een hele andere wending.

Laatst hadden Jozef en Maria vreselijke honger maar er was geen eten. Ze aten een schaapje op en  maakten Uggs van zijn vacht. Maria kreeg klappen van Jozef. Maria vond het maar niets dat ze werd geslagen en sprak Jozef erop aan. Jozef zei dat hij het niet meer zou doen maar deed het even later toch. Maria wilde Jozef niet meer in de stal hebben maar ook daar luisterde Jozef niet naar. Maria besloot dan zelf de stal maar te verlaten en wilde de wijde wereld in als hippie. Jozef kwam haar achterna. Jozef stalkte Maria.

Toen scheen er een helder wit licht op Maria (van de zaklantaarn die ook in het spel was) en Maria vroeg aan God wat ze moest doen met de situatie. God zei dat Maria dat zelf ook wel wist en liet het aan haar over. Ondertussen lagen de andere figuren, de herders, de koningen (waarvan er één zwarte piet wordt genoemd), de schapen, de kameel en de ezel, plat op de grond. Maria vroeg wat er was gebeurd en een stem die zomaar uit de lucht kwam vertelde dat een poesje dat had gedaan met een zakdoekje.

Ik zie er wel een filmscript in. Misschien iets voor Dick Maas als opvolger van zijn film over de horror sint.

Verhalen vertellen is the real thing.

Bewaard onder vaderschap, Verhaaltjes

Tags: , ,

Reacties

5 Reacties to “Het kerstverhaal maar dan anders”

 1. Jooper on December 16th, 2010 13:51

  Heeft Jozef zich al verkiesbaar gesteld als 1e Kamerlid voor de PVV?

  Verder natuurlijk een stuk geloofwaardiger kerstverhaal als dat in de bijbel. Want dat gelooft toch niemand?

 2. Peter de Kock on December 16th, 2010 17:23

  Ik vond het ook een heel geloofwaardig verhaal @Jooper. Vanavond spelen we voor het naar bed brengen vast en zeker nog een rollenspel, zal die Jozef eens vragen naar zijn verdere ambities. De kans bestaat dat Jozef vanavond ineens een hele andere persoonlijkheid is.

 3. Huub Koch on December 19th, 2010 21:21

  Echt een verhaal om een Appje van je te maken: http://www.youtube.com/watch?v=GkHNNPM7pJA 😉

 4. Peter de Kock on December 19th, 2010 21:29

  Bedankt voor de tip @Huub, die app laat ik aan mijn dochter over voor als ze wat ouder is…

 5. Tweets die vermelden Het kerstverhaal maar dan anders : Zwerven door het alledaagse -- Topsy.com on December 19th, 2010 22:03

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Peter de Kock. Peter de Kock heeft gezegd: Het kerstverhaal maar dan anders http://tinyurl.com/2et62c6 […]

Laat je reactie achter!
Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close