Verslaving

Geplaatst op 22 oktober, 2010 

Er zijn zo van die onderwerpen waar iedereen een mening over heeft. Yuri van Gelder was/is zo’n onderwerp.

Een toevallige voorbijgangster die voor de camera werd gevraagd te reageren zei: ‘Er is niets menselijker dan een verslaving.’

Dat is de enige mening die ik me over Yuri wil blijven herinneren.

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Verslaving”

 1. karin r. on oktober 23rd, 2010 12:52

  was verbaasd over de ophef en verbazing dat yuri wel/niet een terugval gehad zou hebben. als je een beetje weet hoe het werkt, weet je ook dat een terugval behoorlijk aanwezig kan zijn in het revalidatieproces. ik was dus niet verbaasd.

  mocht het om miscommunicatie gaan (in zeer ernstige vorm) dan vind ik het juist heel knap van yuri dat hij aangaf ‘ bang te zijn voor een terugval’.

  en wij kunnen niet oordelen. ik wil het ook niet.

 2. Peter de Kock on oktober 23rd, 2010 13:44

  Precies @Karin, dank je wel. Ik denk zelfs dat een terugval een wezenlijke stap kan zijn om weer verder te komen in het proces.

 3. Hanneke on oktober 31st, 2010 14:26

  Terugval of vallen, horen er helemaal bij denk ik ook Peter, daardoor leer je juist weer meer over hoe en wat en waarom je die verslaving hebt. Dan weer met frisse moed verder gaan met je ontwikkeling (dank voor dit alternatieve woord voor proces:-))
  Als je bekend bent stort iedereen zich bijna letterlijk op je, dat lijkt me een extra last, verslavingen onder controle krijgen op zich is al moeilijk genoeg!

 4. Peter de Kock on oktober 31st, 2010 15:33

  Ja, bekendheid en roem kunnen zo’n proces/ontwikkeling best bemoeilijken @Hanneke. Ik heb daarom veel waardering voor Javier Guzman en zijn verhaal voor de camera’s van De Wereld Draait Door: http://peterdekock.nl/2010/05/14/de-vijfhonderdste-blogpost/

Laat je reactie achter!