De invloed van een kleine groep

Geplaatst op 16 juni, 2009 

In het ‘Happinez‘ magazine nummer 4/2009 staat een interview met de Amerikaanse ingenieur en spiritueel coach Gregg Braden.

Gregg vertelt tijdens het interview over een experiment uit 1993 waarbij zo’n 4000 mensen bij elkaar kwamen in Washington D.C. om te mediteren.  Ze wilden onderzoeken of ze door te mediteren de criminaliteit in de stad konden terugbrengen. En wat bleek: in de acht weken dat het experiment duurde daalde de criminaliteit met 23%.

En nu komt het! Op de vraag hoeveel mensen nodig zijn om een meetbaar effect te hebben antwoordt Gregg: de wortel uit 1% van een samenleving. Hij geeft als voorbeeld de stad Amsterdam met zo’n 800.000 inwoners. De wortel uit 1% bedraagt dan 90 mensen! Als 90 mensen in Amsterdam in een coherente staat van vrede of liefde verkeren kan dit volgens Gregg een groot effect hebben op de hele samenleving.

De wortel uit 1%. Denk niet dat wat je doet een druppel op een gloeiende plaat is.

Bewaard onder Inspiratie

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!