Het geheim van goed vaderschap

Geplaatst op 6 september, 2008 

Er was eens een vader die vol twijfel was over de vervulling van zijn vaderschap. Hij vroeg de oppervader in de hemel, een soort van Bill Cosby, om advies en vroeg hem het geheim van goed vaderschap te leren.

Oppervader: “Waar heb je geleerd wat je nu allemaal weet?”

Vader: “Op school natuurlijk! Ik heb er talen geleerd, geschiedenis, aardrijkskunde, economie, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en godsdienst”.

Oppervader: “Je hebt op school talen geleerd maar niet om wezenlijk te communiceren. Tijdens de lessen geschiedenis, economie en godsdienst heb je geleerd om in leugens te geloven. Je hebt aardrijkskunde geleerd maar je weet minder over je planeet dan een aboriginal baby.  Wiskunde, natuurkunde en scheikunde hebben je geleerd om de magie en de wonderen te reduceren tot een verzameling formules.”

Vader: “Bedoelt u dat ik dan niks heb geleerd?”

Oppervader: Hiervoor me staat een wijs mens. Wat je hebt geleerd heb je niet op school geleerd. Dat wat je werkelijk hebt geleerd heeft het leven je onderwezen. Het geheim van goed vaderschap ontdek je als je je laat onderwijzen door het leven”.

Bewaard onder vaderschap, Verhaaltjes

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!