Verbeter de wereld: begin aan je keukentafel

Geplaatst op 28 oktober, 2014 

Ik lees graag mooie dingen, dingen waar ik blij van word, energie van krijg of inspiratie uit haal. Dingen die mijn dag een geur, kleur, smaak en klank geven waar ik ’s avonds dankbaar op terug kan kijken.

Dit is wat ik vandaag zoal las:

Dat het mogelijk is om met planten elektriciteit op te wekken en dat we in de toekomst onze stroom misschien wel van onze groene daken halen: PlantPower

Over een plan om van Brabant een echt bijenland te maken om zo de bijensterfte te voorkomen. En dat is dan weer belangrijk voor de natuur en onze voedselproductie: Initiatiefvoorstel Brabant Bijenland.

Over de Trenddag 2014 waarin iedereen kan meepraten en meedenken over het nieuwe Brabant van de toekomst. Trenddag 2014: De Toekomst is Nu!

Kijk, dit soort dingen bedoel ik dus.

Bij het opwekken van elektriciteit met planten komt een hoop wetenschappelijk onderzoek kijken, voor Brabant Bijenland is een flinke som geld nodig en voor een geslaagde trenddag een heleboel mensen. En daarom is het mooiste  wat ik vandaag heb gelezen dit: De Keukentafelklimaattop van Nicole Andries.

Haar blog bestaat sinds afgelopen zaterdag en gaat over een zoektocht naar een levensstijl die respect toont voor de planeet waar we op leven en de andere levensvormen waar we hem mee delen.

Een persoonlijke zoektocht, eentje waar geen uitgebreid wetenschappelijk onderzoek voor nodig is, eentje waar niet heel veel geld voor nodig is, eentje waar niet een heleboel mensen voor nodig zijn. Een zoektocht die iedereen kan beginnen aan de keukentafel en met een notitieblokje.

Moet ik dit nog verder toelichten? Nee? Dan zijn we vrienden…

Lees ook: Voor mij zijn twee aardbollen nodig

Bewaard onder Mening

Tags: , , , ,

Reacties

Laat je reactie achter!