Zakelijke contacten en zo

Geplaatst op 14 augustus, 2014 

Als je elkaar ‘zakelijk‘ leert kennen weet je niks van elkaar. Je weet elkaars naam, telefoonnummer en e-mail adres maar dat is het dan ook. ‘Hoe gaat het‘ wordt altijd beantwoord met ‘goed‘ en daarna gaat het over de voortgang van het project. Of die ander op dat moment diep ongelukkig is of juist en sky high gelukkig is totaal niet relevant want het contact is immers ‘zakelijk‘.

Des te leuker is het om met zo iemand jaren later af te spreken op een zonnig terras in Kerkrade en het eens over heel andere dingen te hebben dan de projectvoortgang. Met de motor vanuit Vaals is dat praktisch om de hoek.

Op Twitter noemt hij zich @krewinkelkrijst en zijn website vind je hier: http://www.krewinkelkrijst.nl/. Rene is één van de weinigen die zonder zelfcensuur zegt waar het voor hem op staat. Soms komt dat met flinke snelheid binnen maar het is vooral om jaloers op te zijn. Iedereen zit vol eigenaardigheden dus waarom alleen die ene kant aan de buitenwereld tonen? Zakelijk gezien is dat zoals ‘het hoort‘, die ene kant tonen van ‘alles onder controle‘ maar zodra dat masker eraf gaat wordt het pas echt interessant.

Het is bijzonder intrigerend hoe iemand na allerlei  omzwervingen terecht komt bij datgene wat hij/zij het allerliefst doet en dat ook gewoon gaat doen, no matter what. Voor Rene is dat cartoons tekenen. Eind vorig jaar gaf hij zijn tweede boek uit: 50 tinten Krijst. Ik mocht er eentje in ontvangst nemen met voorin de persoonlijke boodschap ‘Enjoy life‘. In Vaals en wijde omstreken voor mij geen enkel probleem.

Met Kerkrade is wel het één en ander mis. De terrasjes zitten bomvol, iets waar de meeste horeca ondernemers alleen nog maar van dromen. Desondanks rijden vrachtwagens luidruchtig en stinkend rakelings langs diezelfde terrasjes vanwege de markt die daar aan de gang is. En als diezelfde markt er al vroeg in de middag mee ophoudt, komt een nog luidruchtigere stofzuiger van de gemeente het plein schoonvegen. Blijf ondertussen vooral genieten van een goed gesprek en je kopje koffie…

Als ik toeristische route uit Kerkrade weer wegrijd vraag ik me af waarom het zakelijke politici zijn die een stad besturen en waarom niet de creatieve ondernemers zoals Rene. Zakelijk gezien zal zal het best efficiënt zijn wat er op zo’n plein gebeurt terwijl de terrassen vol zitten maar wie ook maar een beetje oog heeft voor het menselijke komt toch echt uit op een andere uitkomst.

Tegen een uur of zes ’s avonds toch nog even naar mijn geliefde Aken. In plaats van de Nederlandse bus terug naar Vaals, neem ik een Duitse bus. Lijn 33 doet er vier keer zo lang over en laat me delen van de stad zien die ik nog nooit eerder heb gezien. Zo passeren we een lelijke fabriek met allerlei gekleurde buizen en pijpleidingen eromheen. Het blijkt een ziekenhuis te zijn. Later hoor ik van iemand dat het er aan de binnenkant nog erger uitziet. En daar word je dan geacht in goede gezondheid het pand weer te verlaten….

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!