De dag feestelijk beginnen

Geplaatst op 13 augustus, 2014 

Dat doe je in Vaals met een lekker broodje en koffie. Die met gebakken ei is mijn favoriet.

De dag goed beginnen

Met de drukte van Keulen gisteren nog voelbaar, wil ik vandaag de rust in.  Motorrijden is dan ideaal. Kwestie van een mooie route uitstippelen door de Eiffel en gaan. Motorrijden wordt dan een soort van meditatie. Met oordopjes in en een helm op sluit je jezelf af voor een heleboel geluidsprikkels. Het enige dat doordringt is het rustgevende geronk van de motor, als je tenminste rustgevend rijdt…

Het wordt een ritje van ongeveer 150km waar ik een paar uur over doe. Vooral het stuk bij Heimbach is prachtig. Door de heuvels slingert prima asfalt waar het die dag lekker rustig is. Ik laat me gewoon omhoog en omlaag leiden.

In de namiddag, terug op de camping, neem ik een douche. Goed dat niet meer campinggasten op het idee komen ’s middags te douchen want dan is het heerlijk rustig. Met het plan nog even naar Aken te gaan loop ik Vaals weer binnen. Donkere wolken en onweergerommel, maken dat ik bij Taverne Chalet weer blijf hangen. Ik mag er altijd de telefoon opladen en kan er meteen mijn dagboek bijwerken.

Na een wandeling door Vaals en een bord Grieks eten, eindig ik weer bij Taverne Chalet. Daar ontmoet ik twee mede-campinggasten waaronder meesterpianist meneer Kivits.

Ze staan op de camping met een caravan die haast kleiner is dan mijn trekkerstentje. Jammer dat ze al vrij snel weer terug richting camping gaan. Wat ook meteen kenmerkend is voor het verschil tussen caravan-mensen en trekkerstent-mensen…

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

2 Reacties to “De dag feestelijk beginnen”

  1. Michael Minneboo on augustus 14th, 2014 16:32

    Leuk dat je ook geregeld een foto van je reis plaatst Peter!

  2. Peter de Kock on augustus 14th, 2014 23:05

    @Michael: Thx. Daar kan ik in de toekomst nog wel wat meer mee doen. Merk wel dat ik er eerder aan denk iets op te schrijven dan iets te fotograferen.

Laat je reactie achter!