Gitaarorkaan voor Daan

Geplaatst op 7 juni, 2013 

Ook leuk, een blogpost schrijven voor één persoon: Daan.

Eind maart was het, op een donderdagavond. In de kroeg was een jamsessie aan de gang en we konden elkaar nauwelijks verstaan.  We hadden het over muziek, over wat we graag zouden kunnen/willen spelen. Eergisteren zag ik jouw lijstje en als antwoord hier het mijne. Er zijn verschillen maar dankzij die ijsbeer is er ook overlap.

In willekeurige volgorde:

Weet je Daan, tijdens het maken van deze lijst wist ik ineens niet meer waarom nou juist deze nummers. We begonnen met de gitaar maar het is meer dan dat. De ene keer is het inderdaad de gitaar, de andere keer de energie of emotie en weer een andere keer de herinnering. Of een combinatie van die dingen.  En omdat het veel meer is dan alleen de gitaar is de lijst langer geworden dan ik in eerste instantie had gedacht. In werkelijkheid is de lijst oneindig maar ik denk dat het sfeerbeeld nu wel duidelijk is.  Toch?

Tot vanmiddag, dan drinken we er eentje op de magie van de zes snaren.

Bewaard onder Muziek

Tags:

Reacties

6 Reacties to “Gitaarorkaan voor Daan”

 1. Daan on juni 7th, 2013 10:47

  Ik denk dat het vooral is omdat jezelf regelmatig emoties overbrengt met de gitaar dat je ook dat in andere muziek waardeert, of juist omdat je de gitaar waardeert dat je ooit dat instrument hebt opgepakt, het staat onlosmakelijk met elkaar in verbinding.

  De gitaar was mijn favoriete karakter op de luisterplaat van Piccolo en Saxo, waar hij maar een hele kleine rol had en eigenlijk niet mee deed met de rest van het concert.

 2. Peter de Kock on juni 7th, 2013 13:33

  @Daan: de vibratie die muziek is en de vibratie die emotie is lijken soms wel met elkaar te dansen. Soms langzaam en intiem, dan weer heftig en intens.

 3. Daan on juni 7th, 2013 10:48

  Helaas geen koptelefoon op mijn werk, zo in de pauze even luisteren naar al het gitaar geweld, zal er vast een paar kennen, maar ben in namen niet zo goed 🙂

 4. Daan on juni 7th, 2013 10:49

  Dat deze blogpost voor mij is, betekend niet dat anderen niet mogen reageren natuurlijk 🙂
  neem wel het initiatief en voel me bevrijd van mijn eigenaardige terughoudendheid om alsmaar als eerste commentaar te leveren.

 5. Daan on juni 7th, 2013 14:20

  @Peter: Soms botsen ze ook, dan zet ik een andere cd op, of pak mijn gitaar en gaat het vanzelf

 6. Peter de Kock on juni 8th, 2013 08:13

  @Daan: ook dat botsen is een soort dans, denk aan de pogo 🙂

Laat je reactie achter!