Econulmie

Geplaatst op 30 mei, 2013 

Het gaat slecht met de economie

De overheid bezuinigt

Mensen geven minder uit

Het gaat nog slechter met de economie

De overheid bezuinigt nog meer

Mensen geven nog minder uit

Waar eindigt dit? Het team dat als eerste helemaal niets meer uitgeeft heeft gewonnen. Er zijn nog een paar rondes te gaan maar wij staan er goed voor. De overheid staat aan de vooravond van weer een paar miljard extra bezuinigingen. Een paar miljard? Ha, daar lachen wij om. Geven wij gewoon tien miljard minder uit.

Kom op mensen, kom op, we kunnen het, we kunnen het…

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Econulmie”

  1. Daan on mei 31st, 2013 08:59

    De overheid is te conservatief, te log en te vastgeroest om snel en adequaat te kunnen reageren, ideeën krijgen de kans niet om tot uitvoer te komen omdat de bureaucratie in de weg zit, de bewandelde paden zijn het meest efficient en veilig, ze zijn niet snel genoeg om even een zijpaadje te bewandelen en snel weer terug te springen als het mis dreigt te gaan, of als het wel goed zou gaan door te halen en wel de juiste koers te gaan varen. Het pad dat ze kennen is bezuinigen, daar vanaf wijken kost jaren onderzoek en overleg, gewoon doen is er niet bij.

  2. Peter de Kock on mei 31st, 2013 10:31

    @Daan: Dan komt de oplossing maar niet van de overheid maar van ons. De overheid heeft zeer beperkte instrumenten: wetten (lees: straffen) en geld (steeds minder). Wij hebben iets veel krachtigers: creativiteit.

Laat je reactie achter!