Dankbaarheid voor 2012: bloggers

Geplaatst op 25 december, 2012 

Zou ik om welke reden dan ook de keuze maken om afscheid te nemen van social media, dan zou ik als eerste mijn Facebook account opheffen. Die keuze is erg gemakkelijk omdat ik weinig met Facebook doe. Daarna zou LinkedIn aan de beurt zijn. Ook die keuze zou vrij gemakkelijk zijn omdat ik LinkedIn een saai netwerk vind. Daarna worden de keuzes lastiger. Google+ zou het volgende netwerk zijn waar ik mee zou stoppen en daarna Twitter. Vooral Twitter zou ik missen.

Maar al deze netwerken staan in de schaduw van wat ik elke dag in mijn RSS reader binnen haal. Daar komen elke dag de blogs binnen die bijdragen aan de kleur van mijn dag. Sommige blogs lees ik aandachtig, andere vluchtig. Maar zelfs als ik alleen de kopjes zou lezen zou ik me verrijkt voelen telkens als door mijn RSS reader blader.

In mijn serie dankbaarheid voor 2012 mogen bloggers daarom niet ontbreken. Bloggers: bedankt, jullie zijn belangrijker voor mij dan ik in woorden kan uitdrukken.

Lees ook:

Bewaard onder Bloggen

Tags: ,

Reacties

9 Reacties to “Dankbaarheid voor 2012: bloggers”

 1. karin r. on december 25th, 2012 12:50

  van alle sociale media kanalen (naast mijn blog) is twitter hetgene waar ik nog het meest gebruik van maak. facebook is voor mij eerder een persoonlijk kanaal dan werkkanaal en linkedin wil ik bijhouden om mijn cv zo compleet mogelijk te houden. interactie via linkedin lijkt vooralsnog niet echt te lukken. google+? doe ik weinig tot niets mee.

  mijn blog is het allerbelangrijkst en ik lees graag een handjevol blogs van anderen. daar zit de diepgang, het lef en de meerwaarde.

 2. Marco Raaphorst on december 25th, 2012 12:51

  Het heeft iets dwangmatigs die sociale media. Dat begint al met mensen duidelijk willen volgen. En mensen in een lijst stoppen als vrienden.

  Uiteindelijk zijn dat hele oude methoden. Ik geloof slechts in decentraal en verbondenheid dank zij de hyperlink. De rest, is bijzaak.

 3. Peter de Kock on december 25th, 2012 14:53

  @Karin, @Marco: als ik over social media lees, dan is dat vaak in de sfeer van je hebt social media en je hebt blogs, alsof blogs geen social media zijn. Voor mij zijn blogs het toppunt van social media. Meer dan op bv Facebook en Twitter moet je met je blogs je volgers echt verdienen.

 4. Petra on december 26th, 2012 17:43

  DANKJEWEL, PETER!

  Ik neem hem gewoon in ontvangst hoor! 😉

  (We zijn met elkaar een heerlijke zelfvoorzienende nieuwsbron, met als grote voordeel: Je kunt je eigen keuzemenu samenstellen!)

 5. Peter de Kock on december 26th, 2012 19:56

  @Petra: dat is wat ik er zo fijn aan vind, zelf proeven wat voedt en wat niet en dan genieten van mijn keuzes.

 6. Petra on december 26th, 2012 22:02

  Yes indeed! Vrijheid…. variatie, selectie, zelf bepalen waar je je mee voedt! En soms een beetje ‘kauwen’ – hapklare brokken is ook zo makkelijk 😉

 7. Peter de Kock on december 27th, 2012 11:35

  @Petra: om de analogie met voedsel wat verder door te trekken: het mag van mij ook best een beetje spicy zijn 🙂

 8. Petra on december 27th, 2012 12:53

  Spicy èn zoet, vind ik persoonlijk de beste combinatie! Krachtig èn liefdevol…

  Wens jou en je blog een spicy nieuwjaar met zoete toevoegingen naar wens! 😉

 9. Peter de Kock on december 27th, 2012 20:01

  @Petra: Het water loopt me al in de mond…. 🙂

Laat je reactie achter!