Het glas is halfvol

Geplaatst op 24 juni, 2010 

Ik heb een hekel aan die metafoor van dat halfvolle glas omdat ie zo is uitgewoond, uitgehold en platgeslagen maar gedoog hem hier even omdat ie de dingen ook wel weer duidelijk maakt.

In de tijd dat ik regelmatig naar pop- en rockconcerten ging, bezocht ik wel eens naar een concert dat niet was uitverkocht. In plaats van dat de band zich dan richtte op het deel van de zaal dat halfvol was en er een leuke show van maakte, stortte de band zich op het deel van de zaal dat half leeg was en speelde chagrijnig de set vol. Erg leuk hoor als je tot het halfvolle deel van de zaal hoort 🙁

In een comment op ‘De blog blues‘ schrijft Jooper:

Al zijn het maar een paar lezers per blogpost, maar zolang ze blijven komen, het met plezier lezen en laten blijken jouw inzichten te waarderen dan is er toch al genoeg om door te gaan?

Halfvolle zaal: You rock! You kick ass! You are the best audience ever!

Bewaard onder Bloggen

Reacties

11 Reacties to “Het glas is halfvol”

 1. Frank on juni 24th, 2010 11:15

  Thanks 😉 You rock too!

 2. Hanneke on juni 24th, 2010 11:25

  Dat doet mij dan weer denken aan de tijd dat ik in het bestuur van een jongerenvereniging zat. We orgainseerden van alles, informatief, ontspannend uren vergaderen. En meestal kwamen er maar een handjevol mensen! Soms maar 2! Dan riep ik altijd: die 2 mensen die komen daar doe je het toch voor? En die paar mensen die er dan waren ware ook echt blij en geinteresseerd.

  Jammer vind ik het dat die Rock band dan niet speelde voor de mensen die er waren, ik vraag me dan weer af: waarom speel je? Waarom zit je in een bestuur? Waarom blog je?:-)

 3. Huub Koch on juni 24th, 2010 13:06

  Herkenbaar Peter. Het bijzondere van bezoekers is ook dat ze soms in de schaduw blijven, tot ze terloops laten weten dat ze je al jaren volgen. Verrassing! Ik denk zelf dat je bij al je activiteiten van jezelf uit moet gaan. Op die manier maak je een eigen plek, waar het voor mensen die zich aangesproken voelen, goed toeven is. De hoeveelheid bezoekers is daarbij niet maatgevend, want het gaat om de kwaliteit, niet de kwantiteit. Daar heb ik Maarten Schenk van Blogologie wel eens over geciteerd in het artikel http://tinyurl.com/3a4sf7h Een publiek van 5 vaste bezoekers. Las onlangs ook nog een tekst van Zenhabits, die het betreurde dat hij nu geen persoonlijk contact meer kan onderhouden met de 200.000+ volgers die hij heeft. Zo zie je maar dat succes ook niet alles is! 😉

 4. Peter de Kock on juni 24th, 2010 17:39

  Veel dank @Frank, @Hanneke en @Huub, het glas is weer helemaal vol 🙂

 5. Michael Minneboo on juni 24th, 2010 18:37

  Stomme bandjes. Wees blij dat er iemand de moeite neemt om helemaal naar je toe te komen, het vaak onnodige en saaie voorprogramma heeft uitgezeten, een veel te lange pauze tot het hoofdprogramma heeft doorstaan en nu staat mee te brullen op je muziek.

  Overigens zeg ik graag: “het glas is halfvol en wat erin zit is ook nog eens te drinken”. Maar alleen als ik in een goede (clichématige) bui ben natuurlijk 🙂

 6. Peter de Kock on juni 24th, 2010 20:10

  Ik denk dat ik mijn glas straks eens flink vol schenk @Michael en dan een heerlijk potje voetbal ga kijken. Thx.

 7. sibi on september 22nd, 2010 20:32

  Hallo Peter,
  Ik heb vandaag m’n allereerste blog-stukje geplaatst, nadat ik had besloten om een blog te beginnen.
  Logischerwijs is het glas nog helemaal leeg.
  Ik vraag me alleen af: “Hoe kan ik ‘m (een beetje) vullen?”
  Omdat ik jouw stukjes graag lees, vond ik het prettig om deze vraag bij jou neer te leggen.
  Met vriendelijke groeten.

 8. Peter de Kock on september 22nd, 2010 21:01

  Gefeliciteerd @sibi met je blog!

  Op je vraag hoe je blog te vullen, denk ik dat het helpt daarin je eigen weg te vinden. Ja, wij bloggers zijn echte ontdekkingsreizigers 🙂

  Ik wil wel graag een paar dingen met je delen die mij helpen
  – Blogs van andere bloggers lezen
  – Een klein notitieblokje aanschaffen en elk ideetje, ook al lijkt het nog zo onbetekenend, opschrijven.
  – Het boek ‘The Artist’s Way’ lezen van Julia Cameron. Daar staan behulpzame oefeningen in om je creativiteit te laten stromen.
  – De laatste tip is het belangrijkste en ken je al: gewoon doen.

  Veel blogplezier @sibi

 9. sibi on september 22nd, 2010 21:09

  Dank je wel, Peter

 10. sibi on september 23rd, 2010 23:07

  Wat fijn dat je op mijn nieuwe, zéér bescheiden blogje een reactie hebt willen plaatsen. Dat stimuleert enorm!!

 11. Peter de Kock on september 24th, 2010 09:29

  Graag gedaan @sibi. Wat ook kan helpen bij het bloggen is over je blog gaan twitteren op http://www.twitter.com (of op andere sociale netwerken zoals Facebook). Je zult zien dat een deel van de dialoog over je blog zich dan op twitter afspeelt en dat mensen via twitter op je blog terecht komen.

Laat je reactie achter!