Relaties met vorige levens

Geplaatst op 11 juni, 2010 

Nu de laatste blogs zich toch in de relatiesfeer afspelen ook deze maar: relaties met vorige levens.

Om in contact te komen met vorige levens kun je bijvoorbeeld gebruik maken van regressietherapie. Ik vind het zelf wel grappig, en confronterend, om mijn vorige levens in dit leven tegen het lijf te lopen. In levenden lijve wel te verstaan.

Klinkt dit als een aflevering van X-files?

Ik kan iedereen die ik in dit leven ontmoet, zien als iemand die staat voor iets dat ik in een vorig leven was. Een  bankdirecteur die zijn zakken vult, dat was ik ook in een vorig leven. Een zakenman die mensen misbruikt om er zelf beter van te worden, dat was ik ook in een vorig leven. Een priester met een dubbele moraal, yep, dat was ik ook. Een  politicus die liegt en bedriegt, idem dito. Held, lafaard, man, vrouw, jong, oud, mooi, lelijk, goed, slecht, ik was het allemaal.

Om in contact te komen met al die rollen hoef in niet in regressietherapie. Ik kijk om me heen en zie die rollen overal rondlopen, in het echt of op tv. Met sommige heb ik moeite en met andere heb ik vriendschap. Vanaf nu ga ik mijn best doen om in contact met die rollen waar ik moeite mee heb te denken: Mitakuye Oyasin. Want bij ‘Al Mijn Relaties’ horen ook mijn relaties met vorige levens.

Bewaard onder Persoonlijk, spiritualiteit

Tags: ,

Reacties

4 Reacties to “Relaties met vorige levens”

 1. karin r. on juni 13th, 2010 22:41

  interessant iets. ik geloof zeker dat de mensen die je in je leven ontmoet je iets te melden hebben, ook (juist) diegene waarmee het moeizaam verloopt of zelfs uitloopt in confrontatie(s.) spiegels!

 2. Peter de Kock on juni 13th, 2010 22:47

  Dat denk ik ook Karin, er valt volop te ontdekken in het leven nu.

 3. Huub Koch on juni 15th, 2010 03:43

  Je noemt vooral negatieve aspecten van personages die je in een vorig leven zou kunnen zijn geweest. Alleen held wordt genoemd als positief aspect. Heb je, als het om regressie gaat, een voorkeur voor het tegenkomen van een bepaalde kant, in realtime? 😉

 4. Peter de Kock on juni 15th, 2010 20:41

  Haha, scherpe analyse Huub. Ik hou wel van een gezonde mix als het gaat om die verschillende personages. Maar de grootste leermomenten zitten in de personages waar ik me aan erger 🙂

Laat je reactie achter!