Goede leraren

Geplaatst op 28 april, 2010 

“The best teachers are those who teach by example, who live and model their teachings, who expose themselves — warts and all — as the vulnerable, imperfect, sometimes-frightened, always human, beings that they are, who walk the earth naked, clothed only in their truth and authenticity. It’s a path that takes courage (….)”

Mark David Gerson in ‘Acts of Surrender

Het zou net zo goed een definitie kunnen zijn van wat Seth Godin een ‘Linchpin’ noemt.

Zie ook het interview met Mark David Gerson op ‘Hele andere kijk op schrijven

Bewaard onder Citaten

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Goede leraren”

  1. Marco Raaphorst on april 29th, 2010 08:49

    Ik heb vroeger op de MAVO een heel stel slechte leraren gehad. De geschiedenis leraar riep in de klas dat leraar Engels homo was en dat soort onzin dingen.

    De beste leraar die ik gehad heb was mijn gitaarleraar. Eigenlijk kon die niet leren alleen motiveren. Maar dat laatste deed hij zo goed, dat je automatisch vooruit ging als een speer. Heel wonderlijk 🙂

    Ik geef soms les, in het Engels nog wel, vind het soms erg lastig.

  2. Peter de Kock on april 29th, 2010 10:15

    Mooi voorbeeld Marco van je gitaarleraar. Dank voor het delen. Ik ken onder de trainers/trainsters geweldloze communicatie een aantal mensen die ongeveer werken als in het citaat van Mark David Gerson. Zeer inspirerend om ook eens iemand te horen die over en vanuit zijn/haar kwetsbaarheid communiceert.

Laat je reactie achter!