Spring er gewoon in

Geplaatst op 17 november, 2009 

Advies aan mezelf 🙂

In het boek ‘Brida’ van mijn lievelingsschrijver Paulo Coelho, staat een leuke passage waarbij de hoofdpersoon (Brida) terugdenkt aan een situatie uit haar kinderjaren:

Ze was met haar vader op het strand en hij vroeg haar te voelen of de temperatuur van het water goed was. Ze was vijf, en was blij dat ze mocht helpen; ze liep tot bij het water en stak haar voeten erin. ‘Ik heb mijn voeten erin gestopt, het is koud’ zei ze tegen hem. Haar vader nam haar op de arm, liep met haar naar het water en gooide haar, zonder enige waarschuwing, in het water. Ze schrok maar moest toen lachen om zijn geintje. ‘Hoe is het water?’ vroeg haar vader. ‘Heerlijk’ antwoordde ze. ‘Nou dan, als je iets wil weten, spring er voortaan dan gewoon in.’

Of je nou een kleine stap zet of een grote, zorg ervoor dat je hem zet met je hele hart. Spring met je hart in het diepe en transformeer de kleine stapjes die je zet in hele grote sprongen vooruit.

Lees ook:

Bewaard onder Boeken, Citaten

Tags: , ,

Reacties

6 Reacties to “Spring er gewoon in”

 1. Mike's Webs on november 17th, 2009 12:18

  Duidelijk en wijs. Kan niet anders zeggen. Je kunt immers nooit alle pro’s en cons van tevoren weten, dus een sprong in het diepe kan heel goed werken. (Niet in ondiep water overigens.) 🙂

 2. Peter de Kock on november 17th, 2009 18:12

  Dan is het misschien goed eerst het water toch even te peilen? 🙂 Thx.

 3. Rita on november 18th, 2009 18:11

  Heel grappig was de titel van de email die ik net kreeg voordat ik dit blog las : look before you leap!

 4. Peter de Kock on november 18th, 2009 20:29

  Hoe avontuurlijk het in de roman Brida ook klinkt, volgens mij zijn er situaties waar je inderdaad best even naar kijkt voordat je erin springt. Dank Rita.

 5. Genevieve on november 19th, 2009 15:38

  Ik volgde je ‘instructie’ vandaar mijn uitnodiging aan jou. 🙂

 6. Peter de Kock on november 19th, 2009 18:05

  I get it! IK zal je nog antwoorden op je mail Genevieve.

Laat je reactie achter!